Σε δήλωση που διένειμε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Σάββας Μελισσόπουλος, αναφέρει :

Στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται στην περιοχή μας αυτές τις ημέρες, η Πολιτεία, η Περιφέρεια και ο Δήμος θα πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον τους αποκλειστικά σε αυτή την περιοχή. Πρέπει να συνεχιστούν τα μαζικά τεστ στον πληθυσμό φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα ποσοστών συμμετοχής σε σχέση με το γενικό πληθυσμό, να γίνει η απαραίτητη ιχνηλάτηση και γεωγραφική αποτύπωση των κρουσμάτων και όσοι είτε από τους μόνιμους κατοίκους, είτε από τους επαναπατρισθέντες του εξωτερικού παρουσιάσουν πρόβλημα, να ακολουθηθεί αυστηρά το απαραίτητο ιατρικό πρωτόκολλο που απαιτείται για αυτές τις περιπτώσεις.
Ακολουθώντας πάντα με προσοχή τις οδηγίες και τα δεδομένα που μας παραθέτει ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, αλλά και όλοι οι επίσημοι φορείς υγείας της περιοχής μας!!
Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να διατεθούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια – όσα και εάν χρειάζονται για τέτοιες περιπτώσεις – προκειμένου η περιοχή μας να ξεπεράσει όχι μόνο την υγειονομική αυτή περιπέτεια, αλλά και την οικονομική και τουριστική καταστροφή και απαξίωση που ακολουθεί συνήθως μετά από τέτοιες καταστάσεις.
Ο Δήμος Ξάνθης θα πρέπει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, έτσι ώστε να προστατευτεί τόσο η υγεία των πολιτών από τον επικίνδυνο αυτό ιό, όσο και να διαφυλαχτεί η λειτουργία των επιχειρήσεων στηρίζοντας τες αποφασιστικά και ουσιαστικά, με τελικό στόχο τη διάσωση της τοπικής μας οικονομίας από πιθανά καταστροφικά φαινόμενα.
Τέλος τα λόγια! Όλοι τώρα πρέπει να περάσουμε στις πράξεις και είτε ατομικά, είτε συλλογικά να δείξουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης και να αποδείξουμε ότι αγαπάμε πραγματικά τον τόπο μας.
Τώρα πρέπει και η επίσημη πολιτεία να αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την πόλη μας, για την ευρύτερη περιοχή και για ολόκληρη την Περιφέρεια!!
Υ.Γ
Δεν είμαι γιατρός, ούτε έχω τη στιγμή που γράφω αυτό το κείμενο, κάποια ιατρικά αποτελέσματα ή δεδομένα από τα τεστ που διενεργούνται.
Επιθυμώ όμως να εκφράσω την πολιτική και κοινωνική μου άποψη ως ενεργός πολίτης.
Άλλωστε πάντα πίστευα, ότι όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης, θα πρέπει να τοποθετούνται στα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν μια κοινωνία, άσχετα εάν στον μέλλον μπορεί και να μην επιβεβαιωθούν οι τοποθετήσεις τους.