Για μία ακόμα φορά μένει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση η Σαμοθράκη και μάλιστα το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την αποκατάσταση της συγκοινωνίας μεταξύ της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας.

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης, Δημήτρης Γλήνιας η πλοιοκτήτρια εταιρεία, που διαθέτει το μοναδικό καράβι που συνδέει σήμερα το νησί με την ηπειρωτική Ελλάδα, διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι πρόκειται για προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης και καθαρισμού, οι οποίες πρέπει να γίνουν στο σκάφος και θα κρατήσουν από την Παρασκευή 29 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 31 του μήνα.

Οι κάτοικο του νησιού πάντως δεν ξεχνούν τη δραματική κατάσταση, που βίωσαν το περσινό καλοκαίρι, όταν από τις αρχές Αυγούστου και για πολλές μέρες το νησί έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, με σοβαρές επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση.

Παράλληλα, διερωτώνται για ποιον λόγο δεν έγιναν οι όποιες εργασίες στο καράβι το διάστημα που δεν επιτρεπόταν η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και γιατί αυτές να γίνουν Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο κ. Γλήνιας, μπορεί τουρισμός να μην υπάρχει αυτήν τη στιγμή στη Σαμοθράκη -όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα-, ωστόσο οι κάτοικοι του νησιού περίμεναν αυτό το Σαββατοκύριακο αρκετούς Αλεξανδρουπολίτες αλλά και Θεσσαλονικείς να επισκεφθούν τη Σαμοθράκη, αφού διαθέτουν εξοχικά. Αυτοί θα έδιναν σημαντική «ανάσα» και στην τοπική οικονομία.

«Πώς και πώς περίμεναν αυτοί που έχουν εξοχικά στο νησί μας, να τα επισκεφθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση. Αυτοί θα βοηθούσαν και την τοπική οικονομία. Ελπίζουμε να μην είναι σημαδιακό το γεγονός ότι το πρώτο Σαββατοκύριακο που ξεκίνησαν τα δρομολόγια, εμείς μένουμε πάλι χωρίς καράβι. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να υπάρχει κι ένα καράβι – αντικαταστάτης, ώστε να αντιμετωπίζεται το οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα πάνω σε αυτό το ζήτημα. Ελπίζουμε ότι το πρόβλημα θα κρατήσει μόνο γα τρεις ημέρες», τονίζει ο κ. Γλήνιας.

Να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 8 Ιουνίου, όπως αναφέρει ο κ. Γλήνιας, ξεκινάει και δεύτερο δρομολόγιο, με το οποίο θα συνδέεται το νησί με την ηπειρωτική Ελλάδα. Θα εκτελείται τρεις φορές την εβδομάδα το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος και οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού πιστεύουν ότι θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του τουρισμού.