Σε ανακοίνωσή του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης,για την εισαγωγή μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης για το σχολικό έτος 2020-2021 η προθεσμία έχει παραταθεί και οι γονείς – κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής από τις 5 Ιουνίου 

Οι γονείς – κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής ηλεκτρονικά στο e-mail gymmousx@sch.gr ή με fax στο 2541092256.

Στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων). Για την εισαγωγή των μαθητών στο Μουσικό Σχολείο δεν είναι απαραίτητη η γνώση μουσικής ή κάποιου μουσικού οργάνου.

Περισσότερες πληροφορίες για το Σχολείο μας θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας: http://gym-mous-xanthis.xan.sch.gr και στο τηλέφωνο 2541092212. 

Επιστολή προς τους γονείς:

Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης (Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο), μέσα από το πρόγραμμα σπουδών και τις ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις που οργανώνει, στοχεύει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και του πνεύματος συνεργασίας, στην απόκτηση κοινωνικών εμπειριών, στην προσωπική καλλιέργεια. Γι΄ αυτόν τον λόγο το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης είναι ανοικτό σε όλους τους μαθητές. 

Το Σχολείο μας συμμετέχει κάθε χρόνο στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Αβδήρων, της πόλης της Ξάνθης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μάλιστα, εδώ και επτά χρόνια διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης με μεγάλη επιτυχία το φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων», στο οποίο συμμετέχουν Μουσικά Σχολεία από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό. Επίσης, έχει διακριθεί πολλές φορές σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο για τις μουσικές επιδόσεις του.

Στο Σχολείο μας οι μαθητές παρακολουθούν το κανονικό αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών των Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων της χώρας. Παράλληλα, οι μαθητές διδάσκονται μουσικά μαθήματα, ενώ κάθε μαθητής διδάσκεται σε ατομικό επίπεδο υποχρεωτικά πιάνο (όργανο αναφοράς των κλασικών μουσικών οργάνων), ταμπουρά (όργανο αναφοράς των παραδοσιακών μουσικών οργάνων) και ένα μουσικό όργανο της αρεσκείας του. 

Ειδικότερα στη Γ΄ Λυκείου λειτουργούν όλες οι κατευθύνσεις. Οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε οποιαδήποτε σχολή των Α.Ε.Ι. της χώρας συμμετέχοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν στα Μουσικά Τμήματα των Πανεπιστημίων της χώρας, καθώς διδάσκονται τα σχετικά ειδικά μαθήματα που απαιτούνται για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Το Σχολείο μας σημειώνει κάθε χρόνο μεγάλα ποσοστά επιτυχίας εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Στο Σχολείο μας η μεταφορά των μαθητών γίνεται δωρεάν. Ακόμα προσφέρεται καθημερινά δωρεάν σίτιση.

 ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2020-2021