Σε μια ακόμη δράση για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας προχωρά η Sunlight. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αφορά την Ξάνθη αλλά επίσης και τους γύρω νομούς όπως η Καβάλα, η Κομοτηνή και η Αλεξανδρούπολη και στοχεύει στην ενίσχυση των υγειονομικών μονάδων με ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας αλλά και τις σχολικές μονάδες, όπου δωρίζονται εκατοντάδες λάπτοπς, προκειμένου να υποστηριχθεί η εξ αποστάσεων εκπαίδευση.

Επίσης, θα ενισχυθούν οι δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής αλλά και κοινωφελή ιδρύματα σε όλη την περιοχή.

Πιο αναλυτικά, η SUNLIGHT, με την υποστήριξη του Ομίλου Olympia προχωρά σε μία από τις μεγαλύτερες δωρεές της τελευταίας περιόδου για την ενίσχυση της Υγείας και της Παιδείας των τοπικών κοινωνιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Η σημαντική πρωτοβουλία της εταιρείας υποστηρίζει νοσοκομεία, σχολεία και φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς.

Με σκοπό την ενίσχυση των υποδομών και των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον κορωνοϊό, η Sunlight θα παραδώσει ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στο «Σισμανόγλειο» Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, σε μια περιοχή δηλαδή που δοκιμάστηκε ιδιαιτέρως από τον COVID-19. Παράλληλα, θα προσφέρει 770 laptops στα συνολικά 364 δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Καβάλας, Ξάνθης, Τοπείρου, Μύκης, Αβδήρων και Κομοτηνής ενισχύοντας τις ψηφιακές δυνατότητες των τοπικών σχολείων και τη συμμετοχή σε προγράμματα τηλεκπαίδευσης χιλιάδων μαθητών.

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά και το ιδιαίτερα δύσκολο έργο στην παρούσα συγκυρία, η Sunlight συνδράμει με τεχνολογικό εξοπλισμό τη λειτουργία των δήμων Ξάνθης, Τοπείρου, Κομοτηνής και Μαρωνείας – Σαπών, τις αστυνομικές διευθύνσεις Ξάνθης και Ροδόπης, καθώς και τα πυροσβεστικά τμήματα Ξάνθης και ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Τέλος, μέσω του Μη Κυβερνητικού Σωματείου «ΔΕΣΜΟΣ» θα ενισχύσει με τεχνολογικό εξοπλισμό το Γηροκομείο Ξάνθης «Μέγας Βασίλειος» και το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης.

Ήδη οι πρώτες παραδόσεις ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία, σχολεία και φορείς της περιοχής έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.