Την Πέμπτη η Ξάνθη υποδέχεται την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον τόπο καταγωγής της. Μάλιστα, η Πρόεδρος δεν παραλείπει να βρεθεί και στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Σταυρούπολη, στην πρώτη της επίσημη επίσκεψη ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η Ξάνθη πρέπει να παραδεχτεί ότι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, της έχει επιφυλάξει πολύ ξεχωριστή τιμή

Δεν είναι απλώς μια γυναίκα που αναδείχτηκε στο αξίωμα, και εντοπίσαμε την καταγωγή της. Αλλά είναι η ίδια η Πρόεδρος, την ημέρα που ανακοινώθηκε η επιλογή της για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, που φρόντισε να προβάλει την καταγωγή της από την Ξάνθη, που οι περισσότεροι αγνοούσαν. Κα μάλιστα στην πρώτη της επίσημη επίσκεψη, όπως υποσχέθηκε τις μέρες της “καραντίνας” επισκέπτεται την Ξάνθη, την Κομοτηνή και τη Σταυρούπολη.

Και δεν πρέπει να διαφεύγει ότι πρόκειται για πρόσωπο ευρείας αποδοχής στο πολιτικό σύστημα, που τοποθετήθηκε Πρόεδρος του ΣτΕ από το ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη ΝΔ, συγκεντρώνοντας την αποδοχή και των δύο στην ψηφοφορία της εκλογής της.  Άρα, ένα πρόσωπο που ενώνει και φυσικά η Ξάνθη και οι άνθρωποι της κοιλάδας του Νέστου και της Σταυρούπολης είναι αρκετά υπερήφανοι για την ανάδειξή της στη θέση αυτή.

Η κατάσταση στην αγορά είτε αφορά αυταπασχολούμενους, είτε μισθωτούς, είναι πλέον πολύ κρίσιμη και η κατάσταση που ακολουθεί, θα συγκρίνεται μόνο με τους εφιάλτες των πρώτων μνημονίων. Αυτό σημαίνει ότι δεν προσφέρεται πια για “δημόσιες σχέσεις” όσων ηγούνται των συνδικαλιστικών φορέων όλου του φάσματος των δραστηριοτήτων.

Σε αυτή την κρίσιμη φάση απαιτούνται παρεμβάσεις για την προάσπιση των συμφερόντων κάθε κλάδου και αυτό σημαίνει ότι και αγωνιστική διάθεση θα χρειαστεί αλλά και δυσάρεστοι θα πρέπει να γίνουν κάποιοι. Τώρα λοιπόν, όπου και αν πρόσκειται ο καθένας, θα κριθεί αν εκπροσωπεί τα μέλη του και αντέχει στα δύσκολα ή απλώς παραγοντίζε για προσωπική προβολή ή ίδιον όφελος.

Γενικότερα οι μήνες που ακολουθούν θα έχει ίσως πυκνές πολιτικές εξελίξεις αλλά και πολιτική αντιπαράθεση. Ο Πρωθυπουργός αρνείται κατηγορηματικά ότι θα γίνουν εκλογές αλλά δεν υπήρξε ποτέ Πρωθυπουργός που να προανήγγειλε πρόωρες εκλογές. Άλλωστε το γεγονός ότι απέκλεισε και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, και μάλιστα σε συνέντευξη που προκάλεσε μάλλον ο ίδιος, δείχνει ότι οι σχεδιασμοί δεν έχουν σχέση με τις δηλώσεις.

Καθαρίστηκε ο σκουπιδότοπος που βρίσκεται κοντά στο 3ο ΓΕΛ, όπως ενημερώνει ο Δήμος Ξάνθης. Το ζήτημα ανέδειξαν διερχόμενοι κάθε μέρα προς το σχολείο με φωτογραφίες που έστειλαν στα ΜΜΕ την Παρασκευή και προκάλεσε την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, όπως έγινε γνωστό μετά τη δημοσίευση των εικόνων.