Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απάτη από κοινού, κατ΄εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, συνολικού ποσού άνω των 120.000 ευρώ και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για τον υπήκοο Γερμανίας (επ) RUDOLF (ον)  ERIC του SILVIO και της
LOLITA, γεννηθέντα την 17-6-1996, στη Γερμανία.

Ο 24χρονος συνελήφθη για εμπλοκή σε δύο περιπτώσεις τετελεσμένων απατών και σε έξι απόπειρες απάτης σε βάρος πολιτών, που διαπράχθηκαν στις 15 και 16 Μαΐου στους νομούς Δράμας και Σερρών. Η σύλληψη έγινε στις 16 Μαΐου στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας. Σε βάρος του συλληφθέντα και σε ακόμη τρεις συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.

d26ee688-drama-apates-2

Αναλυτικότερα, προηγήθηκαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες άγνωστοι δράστες επιχειρούσαν να εξαπατήσουν πολίτες στους νομούς Δράμας και Σερρών. Σύμφωνα με αυτές άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως ιατρός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο τραυματίσθηκε σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, για να γίνουν πιο πειστικοί, κάποιοι από τους δράστες παρεμβάλλονταν και προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα και προτρέποντας τους παθόντες να ικανοποιήσουν το χρηματικό αίτημα.

Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι, με την παραπάνω μεθοδολογία, το πρωί της 15ης Μαϊου σε χωριό της Δράμας οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν μία ηλικιωμένη, πείθοντάς την να τοποθετήσει μια σακούλα με 5.000 ευρώ σε κάδο απορριμμάτων πλησίον της οικίας της, την οποία στη συνέχεια παρέλαβε ο 24χρονος.

Επίσης, το μεσημέρι της 16ης Μαϊου σε οικισμό των Σερρών εξαπάτησαν μία ακόμη ηλικιωμένη, αποσπώντας από αυτή το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Επιπλέον, σε άλλες έξι περιπτώσεις επιχείρησαν να εξαπατήσουν πολίτες στους νομούς Δράμας και Σερρών, πλην όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Στο πλαίσιο άμεσης κινητοποίησης και συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 24χρονο, ενώ σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του εντόπισαν επιμελώς κρυμμένο το χρηματικό ποσό των 8.150 ευρώ, μέρος του οποίου αποδόθηκε στις δύο ηλικιωμένες.

Κατασχέθηκαν επίσης το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο δράστης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 24χρονου, η οποία έχει ισχύ έως την 8 Ιουνίου του 2020, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην αποκάλυψη νέων μαρτύρων, οι καταθέσεις των οποίων θα οδηγήσουν στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 25210-31111 και 25210-60070 του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.