O Δήμος Ξάνθης ενημερώνει ότι  ξεκίνησε   λειτουργία του γηπέδου στίβου στο  Δημοτικό   Αθλητικό  Κέντρο Ξάνθης   και για τους ελεύθερα αθλούμενους πολίτες (κοινό), με τις εξής προϋποθέσεις,  σύμφωνα με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 32.008/23.5.2020 ΚΥΑ

  1. Συμπλήρωση του ειδικού εντύπου – δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf).
  2. Όλοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους το εν λόγω έντυπο και να το επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους, μαζί με την Αστυνομική τους Ταυτότητα.
  3. Κατά το πρώτο διάστημα εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, θα επιτρέπεται η είσοδος και η παραμονή στην εγκατάσταση για μία ώρα, προς αποφυγή συνωστισμού και δυνατότητα άθλησης σε όλους όσοι το επιθυμούν.
  4. Οι ελεύθερα αθλούμενοι θα χρησιμοποιούν τους 5 εξωτερικούς διαδρόμους στίβου, στην περίπτωση που παράλληλα αθλούνται και υποψήφιοι Πανελληνίων εξετάσεων  σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, παραγωγικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού).  Ο αριθμός όλων των αθλούμενων δε θα ξεπερνά τα 80 άτομα σε καμία στιγμή της ημέρας.
  5. Αποδυτήρια, wc και κλειστοί χώροι θα είναι κλειστά για το κοινό.
  6. Το δελτίο καταγραφής αθλούμενου  διατίθεται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf ,όπως επίσης και οι σχετικές οδηγίες προς αθλούμενους πολίτες, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports), στην ενότητα Οδηγίες Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους – 

Οδηγίες προς τους αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις & Οδηγίες ασφαλούς άσκησης.

ΏΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου  Ξάνθης (γήπεδο στίβου)

Α) Υποψήφιοι Πανελληνίων εξετάσεων στρατιωτικών σχολών αστυνομίας, πυροσβεστικής και Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού  και οι προπονητές τουςκαθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30-13.00 & 18.30-21.00.

Β) Μέλη Αθλητικών συλλόγων άνω 13 ετών (Γενημ. έως 31.12.2007): καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 16.30-18.00.

Γ) Ελεύθερα αθλούμενοι πολίτες (κοινό): καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30-13.00 & 18.30-21.00