Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ του ΚΚΕ Ξάνθης αναφέρει:

Με τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, υποστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη, συναντήθηκε στην Ξάνθη το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μάη κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος και αντισυνταγματάρχη ε.α. Νίκο Παπαναστάση. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ακολούθησε συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Ξάνθης (ΕΣΠΕΕ Ξάνθης). Στη συνάντηση αυτή έγινε ενημέρωση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΣΠΕΕ Ξάνθης και έγινε ανταλλαγή απόψεων για επίκαιρα, αλλά και γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Νωρίτερα, το πρωί, ο Νίκος Παπαναστάσης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συνοδευόμενος από μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης, επισκέφτηκε το 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν και ο Νίκος Φρέγκογλου, γραμματέας της ΚΟ Ξάνθης και ο Κώστας Βογιατζής, δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη Διοίκηση του 212 ΚΙΧΝΕ, πέραν των άλλων, συζητήθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετώπισε το στρατιωτικό νοσοκομείο, στα «αχαρτογράφητα νερά» της πρόσφατης περιόδου της έξαρσης της πανδημίας, αλλά και ποιες είναι οι σημερινές συνθήκες λειτουργίας, ειδικά σε μια περιοχή όπως η Ξάνθη, που βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Ν. Παπαναστάσης ανέφερε πως η περιοδεία του και φυσικά η συγκεκριμένη επίσκεψη εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια που καταβάλλει το ΚΚΕ, αφ’ ενός να ενημερώνεται από πρώτο χέρι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και οι στρατευμένοι, αφ’ ετέρου να ενημερώνει με τη σειρά του άμεσα αυτό το προσωπικό, για τις κατά περίπτωση θέσεις του. Συζητώντας για τις ανάγκες του συστήματος Υγείας, ο Ν. Παπαναστάσης σχολίασε πως δυστυχώς το σύστημα Υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων σηκώνει τα ίδια βάρη με το δημόσιο σύστημα Υγείας, τα οποία σχετίζονται με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση. Τόνισε, επιπλέον, πως όλα τα προηγούμενα χρόνια, σε βάρος του δημόσιου τομέα Υγείας, γιγαντώθηκε ο αντίστοιχος ιδιωτικός, με την επιλογή αυτή να αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων στον χώρο της Υγείας.

Στο ίδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια και η συνάντηση με τη διοίκηση και το πυροσβεστικό προσωπικό της ΠΥ Ξάνθης. Ο Ν. Παπαναστάσης πέραν της συνάντησης με τη διοίκηση, συζήτησε με το συγκεντρωμένο προσωπικό της Υπηρεσίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Επιπλέον, τους ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για το Πυροσβεστικό Σώμα, τις αποστολές τους και το νομικό πλαίσιο που διέπει αυτή την Υπηρεσία. Ένα από τα βασικά προβλήματα που τέθηκαν στη συζήτηση και που αντιμετωπίζει η ΠΥ Ξάνθης είναι το ότι οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στο μέσον του αστικού ιστού της πόλης, με αδυναμία πολλές φορές να επέμβει άμεσα σε πυρκαγιές, λόγω του κυκλοφοριακού προβλήματος που υπάρχει στην πόλη. Ο βουλευτής τόνισε πως το ΚΚΕ θα προσπαθήσει να συμβάλει στη λύση αυτού του προβλήματος, με άμεση παρέμβασή του στη Βουλή, σχετικά με την ανάγκη μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εκτός πόλεως, κάτι που εξάλλου αποτελεί και πάγιο αίτημα των μέχρι σήμερα διοικήσεων