Την αντίδραση της παράταξης του Κώστα Κατσιμίγα  προκαλεί η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την επένδυση της ΤΕΡΝΑ ΑΕ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, αρκετά εσπευσμένα και ενώ ισχύουν οι έκτακτες συνθήκες λόγω της πανδημίας στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πρόκειται για ένα ατμοηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ρεύματος με αεριοστρόβιλο και χρήση φυσικού αερίου  στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, η γνωμοδότηση για τον οποίο, αποσύρθηκε στις 20 Μαρτίου μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά επανήλθε και πέρασε τελικά στις 30 Απριλίου.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Κώστας Κατσιμίγας, με επιστολή του ζητά την επανεισαγωγή του θέματος καθώς θεωρεί υπάρχουν πολλά κενά στις εισηγήσεις των υπηρεσιών, δεν έγινε ουσιαστική διαβούλευση και δεν έχουν απαντηθεί από τους αρμόδιους και την εταιρία πολύ ανησυχίες και προβληματισμοί, δεδομένου του μεγάλου μεγέθους του έργου

Πρόκειται για ένα έργο, 650 μεγαβάτ δίπλα στην αντίστοιχα, θερμοηλεκτρική μονάδα της ΔΕΗ  και όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, οι εκπομπές από την καύση φυσικού αερίου μπορεί να εξαντλήσουν το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ρύπων της περιοχής  και να επιβαρύνουν μια σειρά από γειτονικούς οικισμούς.

πως σημειώνει σε δηλώσεις του ο Κ. Κατσιμίγας, δεν αντιμετωπίζουν εκ των προτέρων εχθρικά την επένδυση αλλά με θετική διάθεση. Πλην όμως η αντιπολίτευση φαίνεται ότι ζητά πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση και απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες .