Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης, ο γνωστός καλλιτέχνης της ποντιακής μουσικής παράδοσης Πόλιος Παπαγιαννίδης, σε ηλικία 62 ετών. 

Ο γνωστός καλλιτέχνης αυτό το διάστημα βρισκόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Κεχρόκαμπο μετά από μια πενθήμερη νοσηλεία στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου  Ξάνθης μετά από ένα έμφραγμα.

Παρότι πήρε εξιτήριο, το πρωί της Πέμπτης αισθάνθηκε ενοχλήσεις και μετέβη στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης όπου κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης, όμως εξέπνευσε στη διαδρομή, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Ανακοινώσεις των ποντιακών σωματείων

Ο Πόλιος Παπαγιαννίδης ζούσε επί δεκαετίες στην Αθήνα και ήταν ιδιαίτερα γνωστός σε όλη τη χώρα ενώ την τέχνη συνέχιζαν τα δύο παιδιά του Γιάννης και Γιώργος. Τη λύπη τους για την απώλειά του εξέφρασαν πλήθος ποντιακών σωματείων σε όλη την Ελλάδα αλλά και οι σύλλογοι ποντίων σε Ξάνθη και Καβάλα.

Ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Πόλιου Παπαγιαννίδη. «Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπητού μας Πόλιου Παπαγιαννιδη, εξαίρετου καλλιτέχνη της ποντιακής μουσικής και μέλος του Συλλόγου μας. Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη και τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους του και στα παιδιά του Γιάννη και Γιώργο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.