Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη με θέμα τη μεταφορά μαθητών Λυκείου- Γυμνασίου ορεινής περιοχής Ξάνθης, απέστειλε ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν.

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω την αγωνία μου σχετικά με την μεταφορά των μαθητών από τον ορεινό όγκο του Νομού Ξάνθης προς την πόλη της Ξάνθης, καθώς εξ όσων γνωρίζετε από τις 11 Μαΐου επανήλθαν σε λειτουργία όλες οι σχολικές μονάδες για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου ενόψει και των πανελληνίων εξετάσεων, ενώ από τις 18 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες και οι μαθητές της Α’ και Β΄ Λυκείου, καθώς και του Γυμνασίου. 

Οι περιοχές αυτές εξυπηρετούνταν από τα ΚΤΕΛ του Νομού Ξάνθης με προγραμματισμένα καθημερινά δρομολόγια, καθώς και από τη συνδρομή τοπικών Ταξί τα οποία μετέφεραν τους μαθητές στον σχολικό τους προορισμό όπως για παράδειγμα στο Μειονοτικό Γυμνάσιο- Λύκειο Ξάνθης το οποίο εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό μαθητών.  Λόγω των νέων μέτρων και για την τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων η ανάγκη περισσότερων δρομολογίων και οχημάτων κρίνεται αναγκαία για την αποφυγή της διασποράς του ιού, καθώς ο κίνδυνος εξάπλωσής του δεν έχει ακόμα εξαλειφθεί.

       Κατόπιν τούτου θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχω καταθέσει την υπ’ αριθμ. 6229/6-05-2020 Ερώτηση στη Βουλή για το σχετικό θέμα (επισυνάπτεται) για την οποία δεν έχω λάβει ακόμα καμία απάντηση από τα αρμόδια Υπουργεία.

Έως και σήμερα δυστυχώς, δεν έχει βρεθεί λύση για το εν λόγω θέμα και εύλογη είναι η ανησυχία γονέων και μαθητών για τον τρόπο μεταφοράς των τελευταίων, σύμφωνα μάλιστα και με τις ανακοινώσεις των Συλλόγων Γονέων των σχολείων. Η κατάσταση χρήζει άμεσης λύσης με την τοποθέτηση επαρκούς αριθμού οχημάτων (λεωφορείων και ταξί) που θα εξυπηρετήσουν την πληθώρα των μαθητών και με  αύξηση των καθημερινών δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτησης τους.

Είναι επιβεβλημένη κ. Περιφερειάρχη, η ομαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολικά τους καθήκοντα και θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη μέριμνα και από την Περιφέρεια ΑΜΘ για τις περιοχές που βρίσκονται στον ορεινό όγκο του Νομού Ξάνθης.

Υπάρχει κάποια μέριμνα αναφορικά με τον σχεδιασμό νέου οργανοδιαγράμματος αναφορικά με την αύξηση των καθημερινών δρομολογίων προς τα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού;

Θα ληφθεί κάποια πρωτοβουλία σε σχετική συνεννόηση με το ΚΤΕΛ και τους οδηγούς ταξί ώστε να αυξηθούν τα μεταφορικά μέσα για την μεταφορά  των μαθητών όλων των σχολείων, όπου κρίνεται αναγκαίο;

Ευελπιστώ στην άμεση και καλύτερη δυνατή έκβαση του θέματος με τη συμβολή σας και σας διαβεβαιώνω ότι προτίθεμαι να σταθώ αρωγός σας ως προς την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την Περιφέρεια μας.