Με ένα περιστατικό που συνέβη πριν 10 χρόνια αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Κρεμαστινό από το προσωπικό του Blog, ο πρώην Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης. Γράφει χαρακτηριστικά:

Τέτοια εποχή πριν ακριβώς δέκα χρόνια. Λίγους μήνες πριν απρόσμενα εκλέχθηκα νέος βουλευτής, απρόσμενα εκλέχθηκα νέος Γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος ΠΑΣΟΚ. Λίγες μέρες πριν, παρών στο Καστελόριζο. Εκείνες τις μέρες, σε κλίμα τρομοκρατίας, η Αθήνα καίγεται. Ξανά και ξανά. Καμένοι άνθρωποι στην MARFIN και να μην ξεφεύγεις από την αυθυποβολή, ότι η μυρωδιά της καμένης σάρκας φτάνει μέχρι τη Βουλή στην Πλατεία Συντάγματος και τη μυρίζεις. Μολότωφ, κρότου-λάμψης, καπνοί, θόρυβοι από τζάμια που σπάνε, σειρήνες. Στο κόμμα τα συνδικαλιστικά στελέχη δημιουργούν επεισόδια, ζητούν τα προνόμιά τους. Ωράριο 9 το πρωί με 1-2 τα ξημερώματα. Κάποιες φορές διανυκτέρευση στην Ιπποκράτους. Ψυχολογικό μασάζ σε συναδέλφους βουλευτές που φαινόταν να μην αντέχουν την πίεση στη Βουλή και στις συνεχείς ονομαστικές ψηφοφορίες. Ανασφάλεια σε κάθε ονομαστική ψηφοφορία για τη στάση της γνωστής εσωκομματικής ομάδας. Σήμερα θα ρίξουν την κυβέρνηση, αύριο θα ρίξουν την κυβέρνηση; Και ένα μεγάλο εσωτερικό κενό. Μακριά από τους δικούς μου ανθρώπους. Ήρθα για να χτίσω όχι για γίνω μέρος του σκηνικού κατεδάφισης … Βραδινές κρίσεις πανικού … αϋπνίες …. ένταση. Τι να κάνω; Θα αντέξω; Πλησιάζω τον Δημήτρη Κρεμαστινό.

–Ξέρετε … δεν είμαι καλά νομίζω θα καταρρεύσω .

— Τι νοιώθεις;

— Κουρασμένος, δεν κοιμάμαι, κόβω βόλτες το βράδυ γύρω από το ξενοδοχείο, δεν μπορώ να ανασάνω ….

— Καλά έλα αύριο στις 6 στο ιατρείο.

Πήγα. Μπαίνω μέσα.

—Κάτσε μου λέει. Μην φοβάσαι. Δεν έχεις κάτι παθολογικό. Η πίεση που δέχεσαι είναι. Το τίμημα της ενασχόλησής σου με την πολιτική σε αυτό το επίπεδο και αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Θα σου δώσω όμως κάτι να παίρνεις για να σε βοηθήσει, γιατί πράγματι περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές. Θα τα καταφέρεις. Και ένοιωσα ότι κάποιος που ξέρει, με βοηθά να τα καταφέρω. Και άντεξα, όπως μου είπε. Ευχαριστώ Δημήτρη Κρεμαστινέ. Καλό ταξίδι.