Σε ανακοίνωση του Δημάρχου Ξάνθης, ενόψει της επανέναρξης των σχολείων, τη Δευτέρα, αναφέρεται:

Μια νέα αρχή γίνεται τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 για  τους μαθητές της Γ΄Λυκείου και μαζί με τους γονείς που τους υποστηρίζουν σε κάθε τους βήμα και τους καθηγητές που δίνουν τα εφόδια για το μέλλον,  καλούνται να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή συγκυρία και να βγουν νικητές στις εξετάσεις που θα σηματοδοτήσουν το μέλλον τους.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά, μαζί  προχωρούν στο δρόμο της παιδείας και όλοι εμείς που εμπιστευόμαστε τους νέους με απόλυτο τρόπο, έχουμε την ευθύνη να τους παρέχουμε τα πάντα,  για να ελπίζουμε στο αύριο της περιοχής μας, στο αύριο της κοινωνίας.

Ο Δήμος Ξάνθης με το συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Σουά,  έχει προμηθεύσει όλες τις σχολικές μονάδες και κάθε τμήμα ξεχωριστά, με εξοπλισμό, αντισηπτικά, απολυμαντικά, σαπούνι χειρός  και είδη καθαρισμού,  ενώ έχει διαθέσει στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και όλες τις καθαρίστριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε τα σχολεία μας που μπαίνουν σε λειτουργία,  να είναι υποδειγματικά καθαρά.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης,  με τον Διευθυντή  κ. Γεώργιο Παπαθανασίου,  τον Αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Φανουράκη , την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμητρα Κοτσάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες, συζητήθηκε και η τελευταία λεπτομέρεια της επανόδου των μαθητών στα σχολεία, καθώς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει δώσει αναλυτικές οδηγίες για τον σκοπό αυτό.

Οι απολυμάνσεις όλων των σχολικών μονάδων έχουν ξεκινήσει με τους εξωτερικούς και αύλειους  χώρους και ήδη ο προγραμματισμός περιλαμβάνει αμέσως μετά την έναρξη των μαθημάτων, την ενδελεχή απολύμανση όλων  των κτηριακών εγκαταστάσεων,  κάθε Παρασκευή και Σάββατο,  σε όλη τη διάρκεια του Σχολικού Έτους.

Καλή νέα αρχή, πρώτα στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και από τις 18 Μαΐου 2020 και στους μαθητές του Γυμνασίου και των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου. 

Είμαι βέβαιος  ότι,  όλα τα παιδιά με τις νουθεσίες των γονιών τους,  τη συνδρομή  των εκπαιδευτικών και την προσωπική τους ευθύνη,  που έχουν σε υψηλό  βαθμό,  λειτουργούν με σύνεση, με κανόνες, με προσοχή και έτσι  όλοι είμαστε και θα παραμείνουμε ασφαλείς και συγκροτημένοι.

Είμαστε εδώ, αρωγοί σε κάθε σας βήμα.

Υποστηρίζουμε την κάθε σας πρωτοβουλία.

Είστε το μέλλον μας 

Σας εμπιστευόμαστε

Προχωρήστε μπροστά