Σάββατο 28 Μαΐου 2022
ΑΡΧΙΚΗ TOP NEWS Έβρος: Δύο περιστατικά με πυροβολισμούς από την τούρκικη πλευρά

Έβρος: Δύο περιστατικά με πυροβολισμούς από την τούρκικη πλευρά

Δυο περιστατικά με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης 30 Απριλίου προς Παρασκευή 1 Μαΐου στον Έβρο.

Το πρώτο από αυτά καταγράφηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Ειδικότερα, δύο φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με δύο επιβάτες το καθένα κινήθηκαν βόρεια κατά μήκος του ποταμού και έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα και μια φωτοβολίδα που προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.

Το δεύτερο συμβάν καταγράφηκε δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα οπότε ένα φουσκωτό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στο οποίο επίσης επέβαιναν δύο άτομα απέπλευσε από το Τυχερό και κινήθηκε βόρεια με τους επιβάτες να ρίχνουν εκφοβιστικά πυρά στον αέρα.

Καμία από τις βάρκες δεν είχε φωτεινές ενδείξεις

Χθές Πέμπτη έγινε γνωστό ακόμα ένα επεισόδιο που σημειώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, σύμφωνα με το Spiegel. Συγκεκριμένα, Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν τουλάχιστον μία φορά εναντίον Γερμανών της Frontex, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό, το οποίο επικαλείται εσωτερικό έγγραφο της Frontex, το επεισόδιο συνέβη την Τρίτη το απόγευμα, στις 7:15, κοντά στο Τυχερό του Έβρου, όταν ένας Τούρκος στρατιώτης πυροβόλησε εναντίον Γερμανών στην άλλη πλευρά των συνόρων. Το επεισόδιο επιβεβαιώνεται και από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.