Με απάντηση τριών επικεφαλής παρατάξεων δίνεται η συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τους 6 Αντιδημάρχους του Δήμου, μετά τη συνέντευξη του Σ. Μελισσόπουλου “Στο Κόκκινο” Καβάλας για το θέμα της ενημέρωσης γύρω από τον κοροναϊό.

Αναλυτικά η απάντηση:

Θρασείς στο ψέμα, ανίδεοι στη διοίκηση, αδιάφοροι στην κοινωνία

Τη στιγμή που η πόλη της Ξάνθης προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ του κορωνοϊού και της ειδικής καραντίνας που είχε περιέλθει και να μπει στους κανονικούς της ρυθμούς, οι γνωστοί «κολλητοί» που συμπεριφέρονται ως κατακτητές στη διοίκηση του Δήμου, αποφάσισαν να εμφανιστούν ξανά στην τοπική κοινωνία με έναν τρόπο που μόνο αυτούς χαρακτηρίζει.

Με μία ανακοίνωση – μνημείο παραπληροφόρησης, μισαλλοδοξίας και προπαγάνδας επιχειρούν να αποποιηθούν των πολιτικών τους ευθυνών ως προς τη διαχείριση της κρίσης και  μέσω των απειλών που εκτοξεύουν να κατευθύνουν τη συζήτηση αλλού.

Τη Δικαιοσύνη την οποία μάλλον υπονοούν, να είναι σίγουροι ότι θα τη βρουν μπροστά τους.

Αναγνωρίζουμε, βέβαια, πως είναι δύσκολο από κομπάρσοι να γίνουν ξαφνικά πρωταγωνιστές και γνωρίζουμε πως αυτό απαιτεί κόπο, ικανότητες, ήθος και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Η συνειδητή τους όμως επιλογή να αναδειχθούν αρνητικοί πρωταγωνιστές εις βάρος μίας πόλης, δεν μπορεί να μας αφήσει άπραγους. Και σίγουρα δεν μπορεί να μας φιμώσει. 

Θα θέλαμε, τέλος, να ενημερώσουμε τους αντιδημάρχους πως η κοινωνία της Ξάνθης στέκεται αδιάφορη απέναντι σε παρόμοιες πρακτικές όπως αυτές που οι ίδιοι χρησιμοποιούν, προκειμένου να πλήξουν ανθρώπους που δε συμφωνούν μαζί τους.

Αντίθετα, η τοπική μας κοινωνία έχει ανάγκη και αναζητά διαρκώς μια σοβαρή και υπεύθυνη διοίκηση, ειδικά τους επόμενους κρίσιμους μήνες, και σίγουρα έχει ανάγκη από έναν Δήμαρχο που δεν κρύβεται πίσω από υπογράφοντες, ούτε πίσω από δορυφόρους, ούτε πίσω από διαμορφωτές της κοινής γνώμης, ούτε κυρίως πίσω από τα πραγματικά προβλήματα της πόλης.   

Τα μεγαλύτερα ατού μιας διοίκησης είναι η σύνεση, η σοβαρότητα και η εμπιστοσύνη που εμπνέει.    

Και δυστυχώς η σημερινή διοίκηση του Δήμου δε διαθέτει τίποτα από όλα αυτά. 

Υ.Γ  

  1. Ελπίζουμε να εξακολουθεί να ισχύει στο Δήμο μας το δημοκρατικό δικαίωμα της διαφορετικής γνώμης και της ελεύθερης έκφρασης.
  2. Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, που αποτελεί την εικόνα του Δήμου μας, είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται ως μέσον προβολής των θέσεων της Δημοτικής Αρχής στα πλαίσια της αντιπαράθεσης που μπορεί να έχει με άλλες Δημοτικές Παρατάξεις. 

Ξάνθη 29 Απριλίου 2020

Σάββας Μελισσόπουλος – Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ

Γιώργος Χατζηθεοδώρου – Πολίτες για την Ξάνθη

Πασχάλης Λύρατζης – Νέα Ξάνθη