Σε κοινή επιστολή – απάντηση στον Υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, οι Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων των Νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και Σερρών  

Αξιότιμε κ υπουργέ κ Χατζηδάκη

χθες μας γνωστοποιήθηκε η απάντησή σας για τις αποκοπές ρεύματος στις κλειστές επιχειρήσεις  λόγω Κορωναιού, όπως σας είχαμε αποστείλει σχετικές επιστολές τόσο εμείς όσο και τα επιμελητήρια της ΑΜΘ και βουλευτές και είδαμε την απάντησή σας μέσω της επιστολής σας  στο βουλευτή Ροδόπης κ  Χαρίτου.

κ υπουργέ, από ότι αντιλαμβανόμαστε νίπτετε τας χείρας σας στο συγκεκριμένο μείζον θέμα της αγοράς και αφήνετε το θέμα στην κρίση των εταιριών ρεύματος με αιχμές περί κακοπληρωτών και επωφελούμενων από την κρίση .

–κ Χατζηδάκη πως είναι δυνατόν ένας «κακοπληρωτής» να έχει ρεύμα έως τις 14/3 κανονικά χωρίς αποκοπή και τον Απρίλιο όταν κόβεται να γίνεται κακοπληρωτής με μηδενικό τζίρο ;

–κ Χατζηδάκη οι μικρές επιχειρήσεις που περιγράφετε είναι αυτές που σήκωσαν το βάρος της 10τους κρίσης χρεωμένες, φτωχοποιημένες αλλά όρθιες, δίνοντας δουλειά σε χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν εκμεταλλευτήκαν καμία κρίση, ίσα – ίσα το αντίθετο.

–κ Χατζηδάκη εδώ και 45 μέρες οι επιχειρήσεις δεν έχουν δει καμία έως τώρα στήριξη ούτε ένα ευρώ. Είναι σε αναμονή για το ποσό των 800 ευρώ που πρέπει με αυτό να ζήσει η οικογένεια και να πληρώσει ενοίκια ρεύμα τις όποιες ζημίες κλπ.

–κ Χατζηδάκη  δεν είμαστε επαίτες ούτε ζητάμε διαγραφή, ζητήσαμε μια απόφασή σας για αναστολή των αποκοπών και ρύθμιση των οφειλών ώστε η επανεκκίνηση την 11η Μαΐου ή την 1η Ιουνίου  2020 να μας βρει στα μαγαζιά εμάς και τους εργαζόμενους μας.

–   -κ Χατζηδάκη η οικονομική ζωή της χώρας εδώ και 45 μέρες έχει βγει από την κανονικότητα και διοικείται πολύ σωστά λόγω υγειονομικής κρίσης με ΠΝΠ και όλοι μας άμεσα υπακούμε, ως οφείλουμε, για το κοινό καλό το υπέρτατο αγαθό της υγείας και έτσι θα εξακολουθούμε.

Αξιότιμε κύριε υπουργέ σας καλούμε έστω και αυτή την ύστατη ώρα να παρέμβετε για να λυθεί και αυτό το ζήτημα.

Σας  ευχαριστούμε

Τα ΔΣ των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων των Νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και Σερρών