Την αντίδραση των 6 Αντιδημάρχων του Δήμου Ξάνθης, προκάλεσε η συνέντευξη του Σάββα Μελισσόπουλου “Στο Κόκκινο” Καβάλας για το θέμα της πληροφόρησης στην περιοχή, μετά τις αναφορές Μελισσόπουλου για “καραντίνα στην πληροφόρηση”, σχολιάζοντας την επιστολή των παρατάξεων προς τη δημοτική αρχή για παροχή επίσημης πληροφόρησης.

Η ανακοίνωση των 6 Αντιδημάρχων Ελευθεριάδη Ελευθέριου, Φανουράκη Μανώλη, Ζερενίδη Γιάννη, Καρά Οσμάν Λεβέντ, Μπαντάκ Σιαμπάν , Μπεκήρογλου Σουά:

Διαβάζοντας και ακούγοντας  τη συνέντευξη του επικεφαλής της ελάσσονος  αντιπολίτευσης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 102.8 FM Καβάλα», εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι ο καταλογισμός στη Δημοτική Αρχή της Ξάνθης όσων συμβαίνουν στην περιοχή είναι η μόνιμη επωδός των δηλώσεών του, μετά την εκλογική του ήττα. 

Άμεσα αντιληπτή και η συνεχής αδυναμία του να κατανοήσει τα όρια των αρμοδιοτήτων του Δήμου στη διαχείριση – διοικητική, πραγματολογική και επικοινωνιακή – της επιδημίας. 

Θα ήταν απώλεια χρόνου οποιοσδήποτε σχολιασμός της συνέντευξής του, αν σε αυτήν δεν υπήρχαν ρατσιστικές αναφορές για ποικίλες ομάδες συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, και αν έλειπαν, τουλάχιστον, οι αυθαίρετες κατηγορίες προς τη Δημοτική Αρχή για «χορηγίες» και δήθεν «επιχορηγήσεις στις ευπαθείς ομάδες». 

Η Δημοτική Αρχή αξιοποιεί τα κονδύλια της κεντρικής διοίκησης για συγκεκριμένες δράσεις  και δεν αντιμετωπίζει κανέναν συνάνθρωπο ως πολίτη “δεύτερης κατηγορίας”. Αντιθέτως, μάλιστα, εμπράκτως αποδεικνύει τον σεβασμό και την ευαισθησία της σε όλους ανεξαιρέτως, απαλλαγμένη πλήρως από ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και κοινωνικές διακρίσεις. 

Η παρεκτροπή αυτή δεν ήταν η μοναδική στη συνέντευξή του. 

Κυριευμένος από αδικαιολόγητη εμπάθεια και για να προσδώσει αληθοφάνεια στη μονομανία του, εμπλέκει τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, προκαλώντας αθέμιτη σύγχυση.

Δυστυχώς για τον επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για όλους», η τελευταία ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου τον διαψεύδει πανηγυρικά. 

Η κυρία Ροφαέλα καταγγέλλει ρητά τις νοθευμένες και κατασκευασμένες ειδήσεις και κατακρίνει ευθαρσώς την ανευθυνότητα και την έλλειψη σοβαρότητας που χαρακτηρίζει εκείνους οι οποίοι διακινούν ψευδείς (παρα)πληροφορίες, την ώρα που κάποιοι δίνουν μάχη χαρακωμάτων, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος. 

Και, ξαφνικά, γίνανε όλοι γιατροί! 

Οι ανυπόστατες κατηγορίες του κυρίου Μελισσόπουλου  έχουν επανειλημμένως αναιρεθεί από τους πράγματι, τους όντως ειδικούς. 

Η  επιμονή του, λοιπόν, για ανάληψη της ευθύνης της διασποράς του ιού στην πόλη μας και, εν γένει, στον νομό, από τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, μόνον υποψίες εγείρει. 

Υποψίες για δημιουργία απλοϊκών εντυπώσεων, ψηφοθηρία και επικράτηση κλίματος φόβου. 

Τον παραπέμπουμε στις δηλώσεις του ίδιου του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης και του συνιστούμε συμβουλευτικά να αφήσει τόσο τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους, όσο και τη Δημοτική Αρχή να συνεχίσει να πράττει απερίσπαστη τα δέοντα για τους πολίτες. 

Πολλές φορές, αν όχι όλες, η διασπορά πανικού είναι εξόχως μολυσματικότερη και τοξικότερη ενός ιού. 

Εφιστούμε, λοιπόν, την προσοχή στον κύριο  Μελισσόπουλο  και του υπενθυμίζουμε πως η πολιτική αφέλεια είναι ζημιογόνο μειονέκτημα για έναν πολιτικό άνδρα, η δε άγνοια, η συνοδευόμενη από συκοφαντική δυσφήμηση, συνιστά  σοβαρό αδίκημα, ποινικώς κολάσιμο.

Καλό θα ήταν, επομένως, να ανακαλέσει αυθωρεί και παραχρήμα, ειδαλλιώς, το ζήτημα θα αποκατασταθεί από το ίδιο το γράμμα του Νόμου.

Ολοκληρώνοντας, θα ήταν ωφέλιμο να πάψουν τα παράπονά του, τα σχετικά με τη μη ενημέρωσή του για διάφορα θέματα από τη Δημοτική Αρχή, αφού κανείς δεν μπορεί να λησμονήσει το πόσο έλαμψε διά της απουσίας του σε όλες τις προσκλήσεις του Δημάρχου, πλην της πρώτης, στην οποία άπαξ παρευρέθηκε την περίοδο των θρακικών λαογραφικών εορτών, οι οποίες ακυρώθηκαν.  Άλλωστε, είναι εκ προοιμίου σαφές πως καθ’ύλην αρμόδιοι τόσο για την ακριβή ενημέρωση σχετικά με την πανδημία όσο και για τη χρονική διάρκεια των επιπλέον περιοριστικών μέτρων ήταν και είναι η Κυβέρνηση (Κεντρική Διοίκηση), και τα αντίστοιχα Υπουργεία (Υγείας, Πολιτικής Προστασίας). Κατά συνέπεια, οιοσδήποτε παραπονούμενος θα έπρεπε να ασκεί κριτική προς τη σωστή κατεύθυνση. Το μη στοχευμένο πυρ ομαδόν δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν.  Αυτά, προς γνώση και συμμόρφωση.

Ισχυροποιώντας τα προαναφερθέντα, εμφατικά υπογραμμίζουμε πως η μνήμη έχει ρίζες βαθιές και ο στρουθοκαμηλισμός είναι πρακτική παρωχημένη.

Ας συμφιλιωθούν, άρα, κάποιοι με την πραγματικότητα και τα νέα δεδομένα.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. 

Είναι καιρός ευθύνης.

Η επίμαχη Συνέντευξη του Σ. Μελισσόπουλου στο “Κόκκινο” Καβάλας:

Όπως τόνισε, «γνωρίζω όσα κι ένας κάτοικος της Καβάλας κι αν ξέρω κάτι περισσότερο οφείλεται στις αγωνιώδεις προσπάθειες της αντιπολίτευσης να μάθουμε ρωτώντας τον πολύ δραστήριο πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Τάσο Καραδέδο και τη διευθύντρια του Νοσοκομείου. Αναρωτιόμαστε γιατί, αφού δεν βρήκαν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, η καραντίνα που μας έχει επιβληθεί είναι αυστηρότερη άλλων περιοχών. Ξαφνικά παρουσιάζονται ανακοινώσεις με κρούσματα που μέχρι χθες δεν γνωρίζαμε. Επικρατεί ένα αλαλούμ. Παίζουν με την υπομονή και τις αντοχές μας».

Υπάρχουν αίτια

Επέκρινε τον δήμαρχο για τη στάση του, λέγοντας πως όταν παρουσιάστηκε το φαινόμενο, η Ξάνθη ήταν στην αρχή των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Τότε, ο δήμαρχος έδειξε ανοχή και αντί να σταματήσει εντελώς όλες τις εκδηλώσεις, επέτρεψε να γίνουν κάποιες «κι από κει ξεκίνησε το πρόβλημα, όπως είπε κι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου. Επίσης, λόγω του χαμηλού οικονομικού επιπέδου των κατοίκων, πολλοί εργάζονται στο εξωτερικό. Επαναπατρίστηκαν όταν άρχισε η πανδημία, όμως δεν έγινε καμία ενέργεια από τον Δήμο, ώστε να μπουν σε καραντίνα  και να μην διασκορπιστούν στα χωριά τους και στις γειτονιές τους».

Άλλος ο προσανατολισμός τους

Επισήμανε, δε, ότι «δεν διακυβεύεται μόνο η υγεία μας σε παθολογικό επίπεδο, αλλά και οι σχέσεις μέσα στην κοινωνία και οι ισορροπίες κι οι αντοχές των ανθρώπων. Κι όλο αυτό το ζήτημα, το διαχειρίζεται με τον πιο λανθασμένο τρόπο η δημοτική Αρχή. Πέρα από τον περιορισμό στα σπίτια μας, έχουμε περιορισμό και στην πληροφόρηση, κι αυτό μας πηγαίνει σε άλλες εποχές».

Τέλος, δήλωσε ότι δεν είναι αισιόδοξος, «γιατί ο προσανατολισμός αυτών που ηγούνται στην κοινωνία μας είναι στις χορηγίες και στις επιχορηγήσεις στις ευπαθείς ομάδες, καθώς και στην προετοιμασία τους για τις επόμενες εκλογές, και δεν βλέπουν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, όπως τη διασπορά του ιού».