Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χ. Ζεϊμπέκ αναφέρεται στην απάντηση που έλαβε σε πρόσφατη κοινοβουλευτική του ερώτησης προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού στο Δήμο Μύκης.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές του μήνα στις Σάτρες και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της οικίας μια οικογένειας αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την μεγάλη αναγκαιότητα της σύστασης κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Δήμο Μύκης. 

Αυτήν την ανάγκη δεν φαίνεται βέβαια να συμμερίζεται η Κυβέρνηση, η οποία πριν λίγες μέρες απάντησε στην ερώτηση με αρ. πρωτ. 5464/06-04-2020  του Βουλευτή Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, με θέμα «Θωράκιση του ορεινού όγκου της Ξάνθης από τον κίνδυνο πυρκαγιάς» και με βασικό αίτημα τη σύσταση κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Δήμο Μύκης, για την αποφυγή παρόμοιων ατυχημάτων. Η απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού ήρθε μέσω του εγγράφου του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, στο οποίο απαριθμούνται εκτενέστατα οι αρμοδιότητες του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ καταλήγει στο ότι δεν εξετάζεται καν η σύσταση νέου κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Δήμο Μύκης. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι λίγες μέρες μετά την ερώτηση, στις 16-4-2020, ακολούθησε επιστολή του Δημάρχου Μύκης προς τον Υφυπουργό με το ίδιο αίτημα, ενώ το συγκεκριμένο αποτελεί και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Η ανάγκη σύστασης ενός κλιμακίου της πυροσβεστικής στον Δήμο Μύκης είναι αδήριτη, εξαιτίας και της μεγάλης απόστασης από το κλιμάκιο της Ξάνθης και των γεωγραφικών χαρακτηριστικών της περιοχής. Ωστόσο, η Κυβέρνηση κωφεύει και αρνείται να διασφαλίσει την προστασία μιας περιοχής με μεγάλο φυσικό πλούτο. Θα ήταν προτιμότερο αντί να δαπανά τεράστια χρηματικά ποσά για την ενίσχυση των ΜΜΕ, να ιεραρχήσει τις προτεραιότητές της και να φροντίσει για την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας και την προστασίας των πολιτών από τις καταστροφές. Άλλωστε το χρωστάει στους κατοίκους του Δήμου Μύκης, που τόσον καιρό έχουν αγόγγυστα υπομείνει όλους τους περιορισμούς για το κοινό καλ