Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του E. Βακιρτζή στο Επιμελητήριο Ξάνθης, αναφέρει:

Αν κάποια πράγματα αποδείχθηκαν πέραν πάσης αμφιβολίας, αυτό το διάστημα της πανδημίας, είναι οι πάγιες θέσεις της ΑΑΣΕΕBE ΞΑΝΘΗΣ. Αν κάτι διαψεύστηκε περίτρανα είναι οι «ιδεοληψίες» της διοίκησης και κάθε φορέα που στηρίζει αναφανδόν την ιδιωτική ασφάλιση και περίθαλψη, είτε απροσχημάτιστα είτε συγκαλυμμένα. Όσοι εμμένουν να «βλέπουν» τον εαυτό τους σε ότι ονομάζουν επιχειρηματικότητα και αυτή τους η αυταπάτη θυμίζει το ρητό «Έχει και ο Γιάννης καΐκι» ή το άλλο που λέει «Βάζει και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες».

Αν κάτι αποδείχθηκε ξανά ιλαροτραγικό είναι η επιμονή τους (γιατί άραγε;) να εννοούν την επικαιροποίηση και τον εκσυγχρονισμό των γνώσεων αποκλειστικά μέσα από τις επιχειρήσεις των ΚΕΚ και των αντίστοιχων προγραμμάτων που γεννούν συχνά – πυκνά σκάνδαλα και διαφθορά.

Οι εξελίξεις με τις ιδιωτικές κλινικές που παραβίασαν, όπως φαίνεται, τα πρωτόκολλα και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας απέδειξαν ότι μόνο ένας σύγχρονος δημόσιος τομέας υγείας μπορεί να εξασφαλίσει την υγεία του λαού και των εργαζομένων του. Όσο υπάρχουν και λειτουργούν ιδιωτικοί χώροι υγείας, με αποκλειστικό στόχο το κέρδος φυσικά, θα εγκυμονεί ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους εκεί και το λαό που αναγκάζεται να καταφεύγει στις υπηρεσίες τους. Η κυβέρνηση παρά τον κίνδυνο της πανδημίας και την πίεση των εξελίξεων δεν βρήκε χρήματα για μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών αλλά μόνο για χρηματοδότηση των ιδιωτικών κλινικών με 1600€ ημερησίως για κάθε κρεβάτι σε ΜΕΘ! Γιατί το αίτημα για αποκλειστικά δημόσιο, σύγχρονο και ανεπτυγμένο σύστημα περίθαλψης για όλους δεν γίνεται αποδεκτό και δεν αποτελεί αιχμή των διεκδικήσεων κάθε φορέα;

Τα μέτρα της κυβέρνησης αποδείχθηκαν μέτρα για τις μεγάλες επιχειρήσεις αφού τη στιγμή που τα μικρομάγαζα είναι κλειστά ενάμιση μήνα, μεγάλες επιχειρήσεις με εκατοντάδες εργαζόμενους συνέχισαν να λειτουργούν απρόσκοπτα. Εκεί δεν υπήρχε ο κίνδυνος μετάδοσης του υιού; Από την άλλη ενώ εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι, τα μικρομάγαζα περιμένουμε άνεργοι την ενίσχυση των 800€, για τις μεγάλες επιχειρήσεις προβλεπτικών μέτρα στήριξης πολλών εκατομμυρίων ευρώ, απαλλαγών από μισθούς και ασφάλιστρα, νέα χρυσοφόρα συμβόλαια με το δημόσιο (κλινικές, ξενοδοχεία, βιομηχανίες παραϊατρικών κα). Να λοιπόν ποιους αφορά η περιβόητη επιχειρηματικότητα που κάποιοι έχουν κάνει «καραμέλα» σπέρνοντας αυταπάτες.

Τέλος, προγράμματα κατάρτισης προκειμένου να επεκτείνουν και να ανανεώσουν τις γνώσεις τους επαγγελματίες και εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να κάνουν δημόσιοι φορείς της εκπαίδευσης στις δημόσιες υποδομές και με το αντίστοιχο προσωπικό ώστε και αυτοί που διδάσκουν να είναι έμπειροι και σωστά αμειβόμενοι και αυτοί που διδάσκονται να πέρνου τις  γνώσεις που πρέπει και δικαιούνται, μακριά από σκάνδαλα και ρεμούλες. Αυτοί είναι οι λόγοι που ποτέ και πουθενά δεν στηρίξαμε αυτό το δρόμο επιμόρφωσης και σήμερα καλούμε τους υποστηρικτές του να πάρουν θέση.