Σε ανάρτησή του ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος Αντιπολίτευσης Μιχάλης Αμοιρίδης, αναφέρεται στην ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι ψεκασμοί για τα κουνούπια, και να μην καθυστερήσουν λόγω του κοροναϊού.

Ο Κορονοϊός δικαιολογημένα έχει την προσοχή όλων, όμως αυτό δεν πρέπει να αφήνει τα υπόλοιπα στην τύχη τους. Είναι επιβεβλημένο ο καθένας να ασκεί τις αρμοδιότητες και να τηρεί τον προγραμματισμό και στους άλλους τομείς της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ρουτίνας. Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τίποτα στην τύχη του γιατί θα το αντιμετωπίσουμε σύντομα γιγαντωμένο.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και πολλοί άλλοι επιστημονικοί φορείς έχουν δημόσια αποφανθεί και ξεκάθαρα ότι ο COVID-19 δεν μεταδίδεται από τα κουνούπια (εικόνα). Εντούτοις τα κουνούπια προκαλούν πληθώρα άλλων προβλημάτων που εδώ έχουμε υποστεί κατά το πρόσφατο παρελθόν. Προβλήματα καθημερινότητας, προβλήματα ζωονόσων, προβλήματα οικονομικά αλλά το σημαντικότερο, προβλήματα άμεσα στην υγεία συμπολιτών μας από τα οποία πολλοί ταλαιπωρήθηκαν σοβαρά και δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις οδήγησαν και στο θάνατο.
Δυστυχώς τα κουνούπια δεν μας συμπαραστέκονται στο πρόβλημα του κορονοϊού και εμφανίστηκαν δυναμικά σε παραλιακές περιοχές, όπως πχ στα Άβδηρα και πιθανόν και αλλού. Ήταν σύνηθες η καταπολέμηση με όλα τα προσφερόμενα μέσα να ξεκινά τον Απρίλιο ώστε να προλαμβάνεται το ζήτημα και να μειώνεται το μέγεθος του για τους επόμενους μήνες. Ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσει και φέτος η καταπολέμηση από τις υπηρεσίες και τους εγκατεστημένους αναδόχους της περιφέρειας χωρίς καθυστέρηση. Η δυσφορία συμπολιτών μας που ήδη βιώνουν την παρουσία του ενοχλητικού αυτού εντόμου και τα παράπονα είναι γεγονός.