Με νέα επιστολή της η παράταξη “Πολίτες για την Ξάνθη”, γνωστοποιεί ότι δεν θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση δια περιφοράς του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Αναλυτικά:

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

     με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε και πάλι ότι η Δημοτική μας Παράταξη δε θα συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο που καλείτε για τις 22/4/2020 για τους ίδιους λόγους που δε συμμετείχαμε και στο προηγούμενο στις 14/4/2020 κι αυτοί είναι:

  • Όπως είχαμε δηλώσει και στο  Δημοτικό Συμβούλιο ότι δε θα συμμετέχουμε ξανά στα δια περιφοράς (Δημοτικά Συμβούλια) γιατί αποδεικνύονται αναποτελεσματικά και αφερέγγυα, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα ουσιαστικής συζήτησης επιχειρημάτων και δημοκρατικών ψηφοφοριών.
  • Ίσως είμαστε ο τελευταίος Δήμος που δεν έχει την «δυνατότητα» πραγματοποίησης Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης.  θεωρούμε ότι αυτό είναι υποτίμηση και υπεκφυγή. 
  • Η ερμηνεία των αποτελεσμάτων γίνεται κατά το δοκούν και ο κίνδυνος αλλοίωσης των αποτελεσμάτων είναι υπαρκτός, βάση και του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς.
  • Για άλλη μια φορά απαξιώνετε την αντιπολίτευση (29 Δημοτικούς Συμβούλους) που ζητούν άμεσα συνεδρίαση με 13 σημαντικά θέματα για τον Δήμο μας, όπως προστασία των δημοτικών υπαλλήλων, άμεση στήριξη της επιχειρηματικότητας και προστασία των συνδημοτών μας, με θέματα που δε θεωρούμε άμεσα και επείγοντα. Αντ’ αυτού προτείνετε συνεδρίαση του ΔΣ, δια ζώσης, για τις 29/7/2020(!) εμπαίζοντας το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τους συνδημότες μας που περιμένουν την άμεση ανταπόκριση του Δήμου αυτές τις δύσκολες ώρες. Αλήθεια η επιλογή της ημερομηνίας έγινε με βάση επιστημονικά δεδομένα; Και γιατί δε μας ενημερώνετε;  Το άλλοθι που ζητάτε για την αυθαίρετη διαχείριση των πεπραγμένων σας, δε θα σας το δώσουμε. Να είστε σίγουροι ότι σύντομα θα κληθείτε να αποδώσετε λογαριασμό στους πολίτες της Ξάνθης.
  • Δυστυχώς συνεχίζετε εκβιαστικά να κάνετε το ίδιο λάθος  «εκβιάζοντας» το Δημοτικό Συμβούλιο, αποκλείοντας κάθε συνεννόηση και δημοκρατική διαδικασία. 

     Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να καταλάβει έστω και την τελευταία στιγμή τι σημαίνει συνεργασία.

     Είμαστε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε. Ο αποκλεισμός της αντιπολίτευσης δείχνει και τη λογική του διχασμού αλλά και τη μη χρηστή διοίκηση. 

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε με τη νομιμότητα και τη Δημοκρατία.