Το γεγονός ότι οι πολίτες ήταν υποχρεωμένοι φέτος να κάνουν Ανάσταση σε αυλές και μπαλκόνια αντί για τις εκκλησίες, δεν εμπόδισε τους “κάφρους” να αναβιώνουν αναχρονιστικά έθιμα και να χρησιμοποιούν όπλα μέσα σε κατοικημένες περιοχές της Ξάνθης.

Διαμαρτυρίες και καταγγελίες για οπλοχρησία και άσκοπους πυροβολισμούς καταγράφονται σε πολλές περιπτώσεις: Στο Εύμοιρο, σύμφωνα με καταγγελία που αναρτήθηκε στο Facebook, όχι απλώς ακούστηκαν πυροβολισμοί αλλά οι “σφαίρες” έφτασαν σε άλλο σπίτι. Μάλιστα, φαίνεται να προέρχονται από συγκρότημα μεζονετών.

Καταγγελίες υπάρχουν επίσης για πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές, στο Κέντρο της πόλης αλλά και στην περιοχή της “Απόλλωνος” στην Ξάνθη για το βράδυ της Ανάστασης που υπήρξαν άσκοποι πυροβολισμοί από μπαλκόνια.

Η Αστυνομία προφανώς δεν μπορεί να βρίσκεται παντού και δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο από το να περιορίζει όσο τη διακίνηση βεγγαλικών. Τα αναχρονιστικά έθιμα μειώθηκαν λόγω της πανδημίας τη φετινή Ανάσταση αλλά η βλακεία της οπλοχρησίας παραμένει ανίκητη και δεν μπαίνει σε καραντίνα.

Οι καταγγελίες προς τις αρχές, είναι ο μόνος τρόπος αντίδρασης.