Ανακοίνωση εξέδωσαν 4 παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Ξανθης ζητώντας την παραίτηση του αντιδημάρχου Μανώλη Φανουράκη:

Αναλυτικά:

Ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Φανουράκης Μανώλης με την ανεύθυνη και προκλητική συμπεριφορά  του  να συμμετέχει ένθερμα σε τεράστιο πανηγύρι εκατοντάδων συμπολιτών μας και να πετά μπροστά τους την προστατευτική του μάσκα εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών, τη στιγμή που απαγορεύονται οι μαζικές συναθροίσεις, πυροδότησε το λαϊκό αίσθημα ευτελίζοντας το μεγάλο αγώνα που δίνει με υπομονή και συνέπεια όλος ο λαός της Ξάνθης. 

Επιπλέον, η πράξη του αυτή επέφερε τριγμούς στην τοπική μας κοινωνία θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αλλά και την αρμονική σχέση των αρμόδιων θεσμικών οργάνων με τους πολίτες, προκαλώντας τους ακόμα και σκέψεις ανυπακοής προς τους νόμους της πολιτείας. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε επίσημα την παραίτηση του κ. Φανουράκη Μανώλη από τη θέση  του Αντιδημάρχου Ξάνθης, διαφορετικά την πλήρη ευθύνη για τη αποκατάσταση του κύρους του Δήμου Ξάνθης θα πρέπει να αναλάβει εξ ολοκλήρου ο κ. Δήμαρχος ο οποίος και επιλέγει τους Αντιδημάρχους του.  


Για τη Δημοτική Παράταξη
Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ

Σάββας Μελισσόπουλος

Για τη Δημοτική Παράταξη Αγάπη για την Ξάνθη μας

Γιάννης Παπαχρόνης

Για τη Δημοτική Παράταξη Πολίτες για την Ξάνθη

Γιώργος Χατζηθεοδώρου

Για τη Δημοτική Παράταξη Νέα Ξάνθη

Πασχάλης Λύρατζης