Σύμφωνα με  τις ανακοινώσεις που έγιναν τη Μ. Τρίτη 14 Απριλίου 2020, όπως κάθε ημέρα στις 18:00,   από τον Λοιμωξιολόγο, εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ κ. Τσιόδρα και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά,  από τα 326 δείγματα που ελέχθησαν από το Δροσερό Ξάνθης και από την περιοχή του Τοπείρου, σε τρία διαφορετικά εργαστήρια, μετά και τις απαραίτητες επαληθεύσεις, είναι όλα αρνητικά.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης,  μετά τις ανακοινώσεις έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είμαστε χαρούμενοι καθώς από τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν και τα 326 δείγματα που  αφορούν το Δήμο Ξάνθης και το Δήμο Τοπείρου, είναι όλα αρνητικά.

Μια μάχη  κερδίσαμε, καθώς από τα αποτελέσματα φαίνεται ότι δεν έχουμε επιπλέον διασπορά.  Μόνο μια μάχη κερδίσαμε, ο πόλεμος δεν έχει κερδηθεί ακόμη. Χρειάζεται υπομονή από όλους μας και να συνεχίσουμε να τηρούμε απαρέγκλιτα το «Μένουμε σπίτι».

Ευχαριστούμε θερμά, από την καρδιά μας τον ΕΟΔΥ και τη  Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, τον Υφυπουργό κ. Νίκο Χαρδαλιά, για τα ακαριαία αντανακλαστικά τους και την αντιμετώπιση του ζητήματος σε μηδενικό χρόνο, επιτόπου, εδώ στην Ξάνθη, με την άμεση παρέμβασή τους, την άμεση διερεύνηση και τα άμεσα αποτελέσματα των ελέγχων.

Ευχαριστώ όλο το προσωπικό και τους διαμεσολαβητές του Δήμου Ξάνθης που συνέδραμαν καθοριστικά στο να νικήσουμε το χρόνο και να ανταποκριθούμε με αμεσότητα στην κοινωνία. Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τους ανθρώπους που υποστηρίζουν τις δράσεις μας.

Συνεχίζουμε τις ενεργοποιημένες,  από την αρχή της κρίσης, δράσεις και μέριμνές μας,  που στόχο είχαν και έχουν την ενίσχυση της υποστήριξης  όλων των πολιτών, ώστε να μένουν σπίτι.

Η δομή «Βοήθεια στο σπίτι» κινείται πάντα διακριτικά, προσφέροντας στον  πολίτη τις υπηρεσίες του.

 Η τροφοδοσία, αδύναμων πολιτών,  με είδη πρώτης ανάγκης και καθαρισμού, συνεχίζεται  με αμείωτη ένταση. 

Οι απολυμάνσεις σε καθημερινή βάση, με προγραμματισμό και προτεραιότητες είναι ακόμη ένα οχυρό που ενισχύουμε στην αποτροπή διασποράς του ιού.

Ο λειτουργικός χρόνος σήμερα, είναι περισσότερο πολύτιμος από ποτέ και θα συνεχίσουμε να τον αξιοποιούμε εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας, της Δημόσιας υγείας και του Δημοσίου Συμφέροντος.

Όλοι πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της συγκυρίας αυτής και να μην αναλωνόμαστε σε προσχηματικές διαφωνίες και αντεγκλήσεις.

Όλοι μαζί ενωμένοι,  έχουμε έναν και μόνο, κοινό  εχθρό και οφείλουμε στην κοινωνία που εκπροσωπούμε να σταθούμε απέναντί του με όλες μας τις δυνάμεις.

 Όλοι οι πολίτες της Ξάνθης να είναι σίγουροι ότι ο Δήμος είναι δίπλα τους, είναι μαζί τους και το αποδεικνύει καθημερινά, ανταποκρινόμενος στις κλήσεις και τις επιθυμίες τους.

Καλούμε τον κάθε πολίτη, για οποιοδήποτε πρόβλημα, να επικοινωνεί άμεσα με τον Δήμο Ξάνθης για να λάβει λύσεις και διέξοδο,  στα ζητήματα που αντιμετωπίζει. 

Μένουνε Σπίτι

Ενωμένοι και Αλληλέγγυοι 

Αισιόδοξοι για το αύριο