Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου η παράταξη “Ξάνθη για όλους” γνωστοποιεί ότι δεν θα πάρει μέρος στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά:

Με μεγάλη λύπη και απογοήτευση σας δηλώνουμε πως δε θα λάβουμε μέρος στο «δια περιφοράς» Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Μ. Τρίτη 14/4/2020.

Στην απόφαση μας αυτή καταλήξαμε εξ αιτίας της πλήρους απαξίωσης του θεσμού και του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού ούτε κατεπείγοντα θέματα που φέρουν την υπογραφή 29 Δημοτικών Συμβούλων εισάγονται, ούτε επίσημη ενημέρωση παρέχεται σε σχέση με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος Ξάνθης για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης, ούτε λαμβάνεται υπόψη η γνώμη μας για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η πόλη μας.

Τέλος δεν τηρούνται ούτε απλές διαδικασίες και υποχρεώσεις που κατ΄ επανάληψη  σας έχουμε ζητήσει, όπως να πραγματοποιούνται τα Δημοτικά Συμβούλια με τηλεδιασκέψεις κάτι που συμβαίνει σε όλους τους σύγχρονους Δήμους της χώρας.

Εφόσον λοιπόν δεν εισακούεται η αγωνία αλλά και η ειλικρινής μας διάθεσή να συνδράμουμε, αναλογικά και ο καθένας με τις δυνάμεις του, στην ουσιαστική λειτουργία του Δήμου μας, ας συνεχίσουν ο  Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή – μόνοι τους – αυτό το μοναχικό δρόμο που έχουν επιλέξει, αφού μάλλον δε συναισθάνονται τις κρίσιμες και ιστορικές στιγμές τις οποίες περνά η τόπος μας, δεν αφουγκράζονται  την αγωνία και τον προβληματισμό των συνδημοτών μας και δε συμμερίζονται την ανάγκη για συστράτευση όλων των δυνάμεων για το κοινό καλό.

Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει γνωρίζετε ότι οι Δημοτικές Παρατάξεις και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι απαράδεκτο να τυγχάνουν τέτοιας θεσμικής απαξίωσης και να θεωρούνται απλά διακοσμητικά στοιχεία που το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να ψηφίζουν και να νομιμοποιούν – εκ των υστέρων – ενέργειες και πράξεις που έχουν προαποφασιστεί και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.