Ούτε σε πρώτο, αλλά ούτε και σε δεύτερο βαθμό τελικά εκδικάστηκε στην ουσία της η πολύκροτη υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης, αναφορικά με τις καταγγελίες που είχαν γίνει περί πολυιδιοκτησίας.

Μετά το πειθαρχικό όργανο της Superleague, ήταν η σειρά της Επιτροπής Εφέσεων να πάρει… αποστάσεις, αρνούμενη κι εκείνη -ουσιαστικά- να εξετάσει αν ευσταθούσαν οι κατηγορίες κατά των δύο ομάδων.

Η Επιτροπή αποφάσισε να διατηρηθεί πρωτόδικη ποινή της αφαίρεσης 7 βαθμών -που φυσικά θα επιβληθεί στο φετινό πρωτάθλημα- για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση δεν πάρθηκε ομόφωνα, αλλά με ψήφους 2-1.

Και κάπως έτσι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την οποία είχε διορίσει ο Λευτέρης Αυγενάκης, πήρε τελικά στο… λαιμό της τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, αφού δεν εκδικάστηκε στην ουσία της ούτε σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση και η εισήγησή της κρίθηκε δεσμευτική.

Σημειώνεται από εκεί και πέρα πως οι δύο ομάδες διατηρούν το δικαίωμα να προσφύγουν στο CAS. Μάλιστα εφόσον συμβεί αυτό, ο Ολυμπιακός θα μπορεί να παρασταθεί ως διάδικος, βάσει της απόφασης που εξέδωσε η Επιτροπή Εφέσεων.

Παράλληλα η επιτροπή αποφάσισε να διατηρήσει και την ποινή 5 βαθμών της Ξάνθης αναφορικά με τη μετοχική της σύνθεση, ήτοι από την ακριτική ομάδα αφαιρούνται συνολικά 12 βαθμοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η Επιτροπή Εφέσεων, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε, μεταξύ άλλων,  τις ακόλουθες αποφάσεις

Απόφαση 20/2020: Συνεκδικάζει την με αριθ. πρωτ. 8660/9.3.2020 έφεση της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ», την με αριθμ. πρωτ. 8674/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8707/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8648/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.», την υπ’ αριθμ. 9012/11.3.2020 παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και την υπ’ αριθμ. πρωτ. 9013/11.3.2020 παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Απορρίπτει ομόφωνα τις ως άνω παρεμβάσεις της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Δέχεται ομόφωνα τύποις τις ως άνω εφέσεις. Απορρίπτει, κατά πλειοψηφία, ως κατ΄ ουσίαν αβάσιμες τις ως άνω εφέσεις της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ» και της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ». Δέχεται ομόφωνα ως κατ΄ ουσίαν βάσιμες τις ως άνω εφέσεις της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και της «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.». Εξαφανίζει εν μέρει την υπ’ αριθμ. 95/5.3.2020 οριστική απόφαση του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ καθ΄ο μέρος απερρίφθησαν οι κύριες παρεμβάσεις που άσκησαν πρωτοδίκως οι «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.». Κρατεί και δικάζει επί των ως άνω παρεμβάσεων. Δέχεται κατά πλειοψηφία ως εν μέρει κατ΄ουσίαν βάσιμες τις ως άνω κύριες παρεμβάσεις των «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.

Απόφαση 21/2020: Συνεδικάζει την με αριθ. πρωτ. 8661/9.3.2020 Έφεση της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ», την με αριθμ. πρωτ. 8705/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8714/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ» και την υπ’ αριθμ. 9011/11.3.2020 παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Απορρίπτει ομόφωνα την ως άνω παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Δέχεται ομόφωνα τύποις τις ως άνω εφέσεις. Απορρίπτει κατά πλειοψηφία ως κατ΄ουσίαν αβάσιμη την έφεση της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ» και ομόφωνα ως κατ΄ουσίαν αβάσιμη την έφεση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Δέχεται ομόφωνα ως κατ΄ ουσίαν βάσιμη την ως άνω έφεση της «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ». Εξαφανίζει εν μέρει την υπ’ αριθμ. 93/5.3.2020 οριστική απόφαση του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ καθ΄ο μέρος απορρίφθηκε η κύρια παρέμβαση που άσκησε πρωτοδίκως η «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ». Κρατεί και δικάζει επί της ως άνω παρεμβάσεως. Δέχεται κατά πλειοψηφία ως εν μέρει κατ΄ουσίαν βάσιμη την ως άνω κύρια παρέμβαση της «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ»