Για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος στο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ξάνθης, έκανε λόγο στην τακτική ενημέρωση της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, όμως πιθανότατα έχει κάνει λάθος στη διατύπωσή του, επιχειρώντας να διαψεύσει φήμες.

Η σχετική δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά, η οποία δημιουργεί προβληματισμό καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για κρούσμα στο νοσηλευτικό προσωπικό και διαψεύδεται από νοσοκομειακές πηγές:

“Επειδή τα fake news αντιλαμβάνομαι ότι περισσεύουν, θέλω να δώσω συγχαρητήρια, και στη Διοικήτρια του Νοσοκομείου και στο ΔΥΠΕάρχη και σε όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας διότι χειρίστηκαν με εξαιρετική αμεσότητα και εφαρμόζοντας όλα τα πρωτόκολλα που χρειάζονταν, το κρούσμα που βρέθηκε στο Νοσηλευτικό Προσωπικό. Παρά τα αντίθετα που λέγονται, 101 άτομα του προσωπικού ελέγχθηκαν όλα και στις τρεις κλινικές – και στην παθολογική και στη χειρουργική και στην καρδιολογική. Και τα 101 δείγματα είναι αρνητικά”

Κατά τα άλλα ο Υφυπουργός στην τακτική ενημέρωση έκανε γνωστό ότι τη Δευτέρα αίρεται η καραντίνα του οικισμού Εχίνου. Όμως επεκτείνονται κατά μία εβδομάδα τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα συνολικά στους Δήμους Ξάνθης και Μύκης.

Όσον αφορά στο Δροσερό ο Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα για τα 335 δείγματα που ελήφθησαν αναμένονται σε 18 ώρες ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.