Στο περιστατικό του Δροσερού εξαντλήθηκε η σύσκεψη που έγινε υπό τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά στο Δημαρχείο της Ξάνθης και όχι στα υπόλοιπα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε τρεις άλλες κλινικές του Νοσοκομείου Ξάνθης. Πάντως έγινε γνωστό ότι τα περιοριστικά μέτρα στο Νομό Ξάνθης επεκτείνονται για μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, μετά τα αποτελέσματα των δειγμάτων που λαμβάνονται,  θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τα μέτρα που θα παρθούν προκειμένου να μην υπάρξει περιατέρω μετάδοση του ιού στο Δροσερό. Ο Νίκος Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του έκανε λόγω για μια περιοχή με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, από τα υψηλότερα στην Ελλάδα και με πολλούς θύλακες της νόσου που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Ως προς το βρέφος που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο έχουν περιοριστεί οι συγγενείς του και ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών. Έχει μια μητέρα και ένα μεγαλύτερο αδερφό ενώ ο πατέρας είναι μετανάστης σε χώρα της Ευρώπης.

Μαζικά τεστ στο Δροσερό

Τρία συνεργεία του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην Ξάνθη από την Κυριακή, έχουν χωρίσει το Δροσερό σε τρεις τομείς και κάνουν μαζικά λήψεις δειγμάτων σε συνολικά 300 άτομα (100 ανά τομέα) καθώς και μερικές δεκάδες σε άλλες περιοχές που είχαν συσχέτιση με το κρούσμα “μηδέν” του συνοικισμού. Την Τρίτη θα είναι γνωστά τα αποτελέσματα και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, πάντως, διανυκτερεύει στην Ξάνθη, δείγμα ίσως της σοβαρότητας της κατάστασης.

Τσέπελης: 700 δέματα δόθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Θα συνεχιστεί η διανομή

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο υπογράμμισε ότι στον οικισμό του Δροσερού διαμένουν πάνω από 5.000 κάτοικοι για τους οποίους ο δήμος επιδεικνύει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα. Τόνισε ακόμα ότι ο δήμος είναι καθόλα έτοιμος να συνδράμει, με κάθε μέσο και τρόπο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του οικισμού μετά τη λήψη των μέτρων που θα αποφασιστούν. Πρόσθεσε επίσης ότι  μόλις πριν από λίγες μέρες οι υπηρεσίες κοινωνικές προστασίας του δήμου διένειμαν 700 δέματα με είδη πρώτη ανάγκης και ατομικής φροντίδας σε κατοίκους του οικισμού και ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και νέα διανομή .