Στην Ξάνθη βρίσκεται εκτάκτως ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς καθώς η κατάσταση με τον κοροναϊό επιδεινώνεται επικίνδυνα.

Το ελικόπτερό του, στο οποίο επέβαιναν και στελέχη του ΕΟΔΥ, προσγειώθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο και στη συνέχεια ακολουθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς έχουν εντοπιστεί 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊου σε τέσσερις διαφορετικές κλινικές του Νοσοκομείου που είχαν αντιμετωπιστεί ως απλά περιστατικά ενώ τα δύο από αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του xanthi2.gr, έχουν διακομιστεί σε άλλα Νοσοκομεία. Πρόκειται για κρούσματα από την πόλη, το Όλβιο, το Δροσερό και το Ωραίο, δηλαδή 4 διαφορετικά σημεία του Νομού.

Δυσφορία για έλλειψη ενημέρωσης

Στο κοινό υπάρχει δυσφορία πλέον καθώς η εντεινόμενη έλλειψη πληροφόρησης ακόμη και  των αρμόδιων υπηρεσιών, για τον αριθμό των κρουσμάτων και την ιχνηλάτησή τους, δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια για την πραγματική εξάπλωση του κοροναϊού.

Στο Δροσερό, όπου εντοπίστηκε το κρούσμα του βρέφους, είχαν ήδη γίνει ενέργειες από το Δήμο για να εφαρμοστεί πιο αυστηρά η καραντίνα και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης. Ήδη τέθηκαν σε απομόνωση όλα τα πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος.

Aνανέωση 21.00

Η σύσκεψη είναι πολύωρη και συνεχίζεται. Η πρώτη απόφαση που έχει ληφθεί είναι ότι τη Δευτέρα φτάνει στην Ξάνθη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για λήψη δειγμάτων ενώ εξετάζονται και άλλα ενδεχόμενα αύξηση των περιοριστικών μέτρων.