Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αβδήρων  Θ. Κριτσίνης αναφέρει:

Ο καλός ο καπετάνιος, στη φουρτούνα φαίνεται. Και ο κ. Τσιτιρίδης, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Τη στιγμή που οι Δημότες του Δήμου Αβδήρων βιώνουν τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση, ο Δήμαρχος Αβδήρων αλλά και όλος ο συνδυασμός του, που άγεται από αυτόν, δεν τολμά  να λάβει ουσιαστικές αποφάσεις για να τους στηρίξει, όπως όφειλε.

Εμείς σας δώσαμε την ευκαιρία να το πράξετε, λαμβάνοντας την πρωτοβουλία να ζητήσουμε τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, με τη σύμφωνη γνώμη (και είναι προς τιμήν τους αυτό) των παρατάξεων Τσολακίδη και Αντωνιάδη που τελικά, υπερψήφισαν τις προτάσεις μας.

Θέσαμε σειρά θεμάτων για τα οποία δεν θα έπρεπε ούτε καν να αποτελούν θέμα συζήτησης αλλά αυτονόητη επιλογή, για έναν Δήμαρχο που ενδιαφέρεται για τους πολίτες του.

Τι ζητήσαμε ?

α) Απαλλαγή για το διάστημα που διαρκεί η επιδημία από τα Δημοτικά Τέλη και τα Τέλη Καθαριότητας σε όλες της επιχειρήσεις του Δήμου που έχουν πληγεί από την αναγκαστική παύση λειτουργίας τους ή τη μείωση του κύκλου εργασιών τους.

β) Μείωση 30%, στα οικιακά τιμολόγια, για τα Δημοτικά Τέλη και τα Τέλη Καθαριότητας.

γ) Περικοπή για δύο μήνες του 50% των αμοιβών όλων των εκλεγμένων που κατέχουν έμμισθες θέσεις στο Δήμο Αβδήρων, και κατάθεση τους σε ειδικό λογαριασμό γα την ενίσχυση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Και εσείς ως επικεφαλής αλλά και η παράταξη σας συνολικά  καταψηφίσατε τις προτάσεις που θα ελάφρυναν οικονομικά τους δημότες και  θα έδιναν μια ανάσα για το δύσκολο διάστημα που έχουμε μπροστά μας.

Αποκορύφωμα της ανάλγητης στάσης σας, η άρνησή σας να συμφωνήσετε σε μείωση αποδοχών κατά 50% όλων των έμμισθων εκλεγμένων συμβούλων (αλλά και των δικών σας απολαβών) για δύο μήνες και τη συμβολική δωρεά τους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Κύριε Τσιτιρίδη, είχατε την ευκαιρία να αποδείξετε ότι μπορείτε να λειτουργείτε ως υπεύθυνος Δήμαρχος Αβδήρων αλλά εσείς επιλέξατε να «νίψετε τας χείρας σας» και αφήσετε τους δημότες μας χωρίς ουσιαστική στήριξη, λειτουργώντας ως άλλος Πόντιος Πιλάτος.

Ο λαός των Αβδήρων έβγαλε τα συμπεράσματά του. Μετρηθήκατε, ζυγισθήκατε και δυστυχώς βρεθήκατε ανεπαρκής.