Την περιορισμένη έκταση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τις επιχειρήσεις λόγω των κοροναϊού, που αφήνει εκτός των ευεργετικών μέτρων μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και το αδιέξοδο των επιχειρηματιών που πρέπει να ανταπεξέλθουν, αναδεικνύει η ανάρτηση της Στέλλας Σφάτου, ιδιοκτήτριας μια μικρομεσαίας επιχείρησης στην Ξάνθη.

Η ανάρτηση, που αντιμετωπίζει το πρόβλημα κυρίως από επιχειρηματική και όχι τόσο από πολιτική σκοπιά, περιγράφει με λεπτομέρειες την κατάσταση που καλείται να αντιμετωπίσει μια επιχείρηση εν μέσω πανδημίας, χωρίς την κρατική στήριξη.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Γεια σας!! Με λένε Στέλλα – για όσους δεν με γνωρίζετε καλά – και έχω μια μικρή επιχείρηση ΟΕ στην Ξάνθη από την οποία βιοπορίζονται 10 άτομα και φυσικά κι εγώ η ίδια(!!!)
Η επιχείρηση μου έκλεισε στις 11/3 λόγω κρατικής εντολής.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:

ΟΧΙ δεν δικαιούμαι τα 800€ – αυτά είναι για όλους τους εργαζόμενους και επιχειρηματίες που απασχολούν έως 5 εργαζόμενους.

ΟΧΙ δεν δικαιούμαι τα 600€ από τηλεκατάρτιση – αυτά είναι για τις ατομικές επιχειρήσεις κ τα μπλοκάκια.

ΟΧΙ δεν δικαιούμαι πάγωμα των δόσεων δανείων- αυτά είναι για αυτούς που πλήτονται μεν αλλά δικαίουνται τα 800€ δε(;!;!;!;!)

 ΟΧΙ εμένα δεν θα μου πληρώσει η κυβέρνηση τον ΕΦΚΑ (ΤΕΒΕ)

✔️ ΝΑΙ δικαιούμαι μείωση ενοικίου επαγελματικής στέγης για 2 μήνες.

👉🏼Όσοι λοιπόν εκθειάζετε και πιστά παρακολουθείτε τα ΜΜΕ αγκαλιάζοντας και υποστηρίζοντας προπαγάνδες κάντε μου την χαρη και αφού μου απαντήσετε ότι σωστά το κράτος με εξομοιώνει με τις επιχειρήσεις που έχουν 100…200…500…1000 εργαζόμενους, έπειτα διαγραφείτε από μόνοι σας γιατί προφανώς δεν ταιριάζουμε ως «φίλοι».

👉🏼Όσοι συνάδελφοι δηλώσατε αναστολή αλλά κάνετε online μαθήματα κλέβοντας το κράτος, με λύπη μου διαπιστώνω ότι επίσης δεν ταιριάζουμε.

👉🏼Όσοι θέλετε να έρθετε με περισσή εξυπνάδα να μου πείτε «μα, αφού δικαιούσαι αυτά…» διαβάστε καλύτερα κι επίσης διαγραφείτε από μόνοι σας!

Όσοι ξέρετε ή ενδιαφέρεστε για την αλήθεια πίσω από αυτά που θέλουν τα media να ξέρετε καλώς να παραμείνετε αν θέλετε!

🗣Γιατί δεν λένε πουθενά ότι όσες επιχειρήσεις απασχολούν πάνω απο 5 άτομα προσωπικό ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. Αυτές οι επιχειρήσεις όμως θα πληρώσουμε κανονικά ΕΦΚΑ-ΤΕΒΕ, το ενοίκιο, την ΔΕΗ, το Νερό κ όλα τα λοιπά έξοδα της επιχείρησης μας θα κι ας είμαστε κλειστά!
🗣Γιατί δεν λένε πουθένα ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ μέριμνα για τα μέλη εταιριών ως φυσικά πρόσωπα! Αλλά μάλλον όσοι απασχολούμε από 6 άτομα και πάνω είμαστε ΚΟΛΟΣΣΟΙ!!!
🗣Γιατί αν η μικρή μου επιχείρηση δεν επιβιώσει θα φταίω εγώ που 10 οικογένειες έμειναν στον δρόμο.

⁉️Προς τους αγαπημένους τοπικούς δημοσιογράφους, μια απορία που εκφράστηκε και από άλλους επιχειρηματίες που προσπαθούν να ζήσουν, γιατί δεν αναδεικνύετε το θέμα όπως έχει κ όχι με μισές αλήθειες; Ειναι ένα θέμα που αφορά την πλειοψηφία των επιχειρήσεων της Ξάνθης και όλης της Ελλάδος.

Είναι (χ)ώρα να φύγουμε

Σας ευχαριστώ και συγνώμη σε όσους πλήγωσα με την αλήθεια. Καλή συνέχεια εύχομαι σε όλους με υγεία, υπομονή και σοφές επιλογές.