Σε δελτίο τύπου του της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ, αναφέρεται:

Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στο 212 ΚΙΧΝΕ. Γνωρίζουμε όλοι για τα 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 3 μονάδες της περιοχής, τις καταγγελίες ΕΣΠΕΕΞ και φαντάρων από το στρατόπεδο του Πετροχωρίου και την πιθανότητα διασποράς του COVID 19.

Η απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης στην πρώτη ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Νίκος Παπαναστάσης και ο Λεωνίδας Στολτίδης στις 18 Μάρτη σχετικά με προβλήματα στη λειτουργία του 212 ΚΙΧΝΕ επιτείνει την ανησυχία  μας. Στην απάντηση στις 2 Απρίλη αναφέρεται: «Για την εξέταση των ασθενών, υφίστανται όλα τα απαραίτητα μέσα (γάντια, μάσκες, θερμόμετρα κ.λπ.).». 

Κι όμως εκείνη τη μέρα αλλά και άλλες φορές από τότε χρειάστηκε η  παρέμβαση του ΚΚΕ είτε μέσω του βουλευτή Θανάση Παφίλη, είτε μέσω των εκλεγμένων συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια ΑΜΘ Δημήτρη Παπατολίδη και στον Δήμο Ξάνθης Κώστα Βογιατζή για την τραγική έλλειψη προστατευτικών μασκών.

Τι γίνεται τελικά;

Υφίστανται όλα τα απαραίτητα μέσα για την προστασία της υγείας ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και νοσηλευόμενων;

Κάθε επαφή με ύποπτο περιστατικό , μέχρι την απομάκρυνσή του για εφαρμογή κατάλληλης περίθαλψης απ’ τη Μονάδα, γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  από εκπαιδευμένο και κατάλληλα εξοπλισμένο προσωπικό και μόνο απ’ αυτό, με γνώμονα την σωστή περίθαλψη του περιστατικού, αλλά και την μηδενική πιθανότητα διασποράς του ιού;

Η επίλυση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν στο 212 ΚΙΧΝΕ πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ. Ας αναλάβει καθένας τις ευθύνες του και ιδιαίτερα η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των ΕΔ για την επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία του προσωπικού και των μονίμων και των κληρωτών.