Σε ανακοίνωσή τους οι “Πολίτες για την Ξάνθη” καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις για την κατάσταση με την πανδημία προς το Δήμο:

     Οι Πολίτες για την Ξάνθη,  πάντα με διάθεση συμβολής και στήριξης σε τούτες τις δύσκολες μέρες, καταθέτουν στον Δήμο προτάσεις για τη βελτίωση της πρωτόγνωρης καθημερινότητάς μας.

     Από την πρώτη στιγμή θέσαμε τους εαυτούς στη διάθεση του Δήμου στη δύσκολη αυτή φάση που όλοι μας βιώνουμε.

Άλλωστε, σε τέτοιες περιόδους αναδεικνύονται ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη.

     Εκτός από τις προτάσεις που καταθέσαμε στο τελευταίο δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο και τη στήριξη σε κάθε προσπάθεια προς το συμφέρον των συνδημοτών μας, προτείνουμε επίσης στον Δήμο:

  1. Εκτός από τις γραμμές στήριξης που στήθηκαν, να δημιουργηθεί και γραμμή εκδήλωσης ενδιαφέροντος εθελοντών του Δήμου μας ώστε να δημιουργηθεί μητρώο εθελοντών του Δήμου Ξάνθης. Το Μητρώο αυτό  θα παραμείνει ενεργό και για άλλες περιπτώσεις στο μέλλον.
  2. Για τους μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση,  πιστεύοντας πάντα στις ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με τη συνδρομή των αντίστοιχων εταιρειών, στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης, να  δοθεί δωρεάν internet αλλά και ο απαιτούμενος εξοπλισμός.
  3. Να διερευνηθεί η δυνατότητα αξιοποίησης των δωρεάν σχολικών γευμάτων που σταμάτησαν με το κλείσιμο των σχολείων, ώστε να στηριχθούν συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν άμεσα προβλήματα επιβίωσης.

Για τους «Πολίτες για την Ξάνθη», πέρα από την πρόληψη και την αντιμετώπιση σε περιόδους κρίσεις, βασικό μέλημα είναι το «ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ» και η οποιαδήποτε κριτική, μπορεί να περιμένει. Η ώρα του απολογισμού θα έρθει. Σήμερα δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση. 

Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε από όποια θέση κι αν χρειαστεί από οποιαδήποτε θέση κι αν μας ζητηθεί.

ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ

Γιώργος Χατζηθεοδώρου

Αριάνα Παπαϊωάννου

Νίκος Ανταμπούφη