Επίθεση στη ΝΔ και τα τοπικά της στελέχη επιχειρεί με ανακοίνωση, σε σκληρό ύφος, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με την ενίσχυση του Νοσοκομείου.

Αναλυτικά:

Με λύπη κι αγανάκτηση διαπιστώνουμε, όπως και η πλειοψηφία της τοπικής μας κοινωνίας, ότι το θέμα των 38 προσλήψεων αποκτά χαρακτηριστικά εσωκομματικής κόντρας ανάμεσα σε στελέχη της ΝΔ και τον κυβερνητικό βουλευτή. Τη στιγμή που θα έπρεπε να προέχει η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τα κυβερνητικά στελέχη επιλέγουν να μετατρέψουν τη στελέχωση του Νοσοκομείου μας σε πεδίο αντιπαράθεσης προσωπικών συμφερόντων.

Να θυμίσουμε ότι η στελέχωση του Νοσοκομείου είχε ξεκινήσει με την προκήρυξη 2Κ/2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο του 2019. Όμως με τις ολιγωρίες της σημερινής κυβέρνησης οι προσλήψεις καθυστέρησαν σε σημαντικό βαθμό, αφήνοντας υποστελεχωμένα τα Νοσοκομεία και  τις υπόλοιπες δομές υγείας της χώρας.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, η κυβέρνηση αποφάσισε να προκηρύξει θέσεις λοιπού επικουρικού προσωπικού, αντί να επισπεύσει τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Παρ’ όλα αυτά όμως βλέπουμε ότι ακόμα κι αυτές οι προσλήψεις αντιμετωπίζονται όχι ως απόπειρα επίλυσης του προβλήματος που προέκυψε, αλλά ως ευκαιρία τοπικών παραγόντων για να τις οικειοποιηθούν. 

Έκθετος είναι πρωτίστως ο κυβερνητικός βουλευτής, ο οποίος έσπευσε να ανακοινώσει όχι μόνο τις προσλήψεις, αλλά και ανά ειδικότητα, χωρίς ακόμα να έχει ανακοινωθεί κάποια απόφαση. Παράλληλα, εξηγήσεις οφείλει να δώσει και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης, η οποία απ’ ότι φαίνεται παίζει το ρόλο τροχονόμου τοπικών ενδοκομματικών συμφερόντων. 

Επιπλέον στις προσλήψεις που έσπευσε να ανακοινώσει ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ δεν συμπεριλαμβάνεται καμία ιατρική ειδικότητα σε μια τόσο κρίσιμη συνθήκη, για τη δημόσια υγεία. Τελικά η μόνη ενίσχυση του νοσοκομείου μας σε ιατρικό προσωπικό είναι η συνδρομή των 2 γιατρών που διέθεσε ο στρατός.

Βέβαια η κομπορρημοσύνη του «λαλίστατου» τοπικού βουλευτή της κυβέρνησης  έρχεται σε αντίθεση με τη σιγή ασυρμάτου που τηρείται σε σχέση με την ενημέρωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

   Μαύρο στην ενημέρωση όπως καταγγέλλουν 61 εργαζόμενοι σε ΜΜΕ της περιφέρειας ΑΜΘ και εσωτερικά σημειώματα στα νοσοκομεία για απαγόρευση δηλώσεων από υγειονομικούς. Αυτά ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για ελλείψεις έμψυχου δυναμικού και υλικών προστασίας από τους/τις εργαζόμενους/ες  των νοσοκομείων. 

Αυτά  ενώ η Περιφέρεια ΑΜΘ εκταμιεύει κονδύλια 1,9 εκ. για επικοινωνία, ενώ η ενημέρωση για την πανδημία θα έπρεπε να είναι εντελώς δωρεάν από τα ΜΜΕ και ενώ ΚΕΦΙΑΠ και Κέντρο Ψυχικής Υγείας τίθενται εκτός λειτουργίας!

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο μέτωπο των εξελίξεων επιχειρώντας ως αξιόπιστη και υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση να βοηθήσει και να λειτουργήσει συνθετικά με αίσθημα συναίνεσης και ευθύνης. Αυτές μας τις προθέσεις κάναμε σαφείς από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή επιστολή, τόσο προς τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ όσο και προς τη διοικήτρια του Γ. Νοσοκομείου Ξάνθης, όπου και αναδείξαμε, μεταξύ άλλων, τη σημαντικότητα της σοβαρότητας των προσλήψεων που πρέπει να γίνουν άμεσα. Παρ’ όλα αυτά, το μόνο που εισπράξαμε ήταν η σιωπή των δυο υπευθύνων ως προς τη στελέχωση του νοσοκομείου μας  και μια οργισμένη ανακοίνωση της τοπικής ΝΟΔΕ, η οποία τώρα εξηγείται.

Κύριοι της κυβέρνησης αφήστε στην άκρη τις προσωπικές σας φιλοδοξίες και εσωκομματικές σας αντιπαλότητες. Είναι ώρα μάχης. Η κοινωνία χρειάζεται λύσεις εδώ και τώρα. Προέχει η υγεία του λαού και η οικονομική του ασφάλεια. Τα 35 δις που κληρονομήσατε ανήκουν στον λαό.