Επιδεινώνεται επικίνδυνα, η κατάσταση με τον κοροναϊό στην Ξάνθη.

Τρία νέα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στο στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη, στο Πετροχώρι Ξάνθης , σύμφωνα με τις πληροφορίες του xanthi2.gr Πρόκειται για στρατιωτικούς, ο ένας εκ των οποίων είχε επιστρέψει μάλιστα από υπηρεσία στον Έβρο, γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση ενώ έχει ξεκινήσει απολύμανση στους χώρους του στρατοπέδου.  Όπως είναι γνωστό ένα κρούσμα, που αποδείχτηκε μοιραίο, υπήρχε στο στρατόπεδο Βόγδου, στους Τοξότες και άλλα 4 φέρεται να υπάρχουν στο στρατόπεδο Στογιαννίδη στο Βανιάνο.

Τέλος, με βάση του ρεπορτάζ του xanthi2.gr, δύο είναι τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στο Κέντρο Υγείας Εχίνου και οδήγησαν σε καραντίνα. Μια νοσηλεύτρια ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα την περασμένη εβδομάδα με αποτέλεσμα να νοσήσει ενώ μια γιατρός διαγνώστηκε επίσης με κοροναϊό τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να κλείσει το Κέντρο και να τεθεί σε καραντίνα όλο το προσωπικό. Για την εξυπηρέτηση του Εχίνου, που είναι σε καραντίνα, έχει ενισχυθεί με 2 γιατρούς και δύο νοσηλευτές το περιφερειακό ιατρείο της Σμίνθης και βρίσκεται εκεί σε 24ωρη βάση το ασθενοφόρο.

Τα συνολικά κρούσματα έχουν φτάσει τα 17 στην Ξάνθη ενώ με αγωνία αναμένονται 165 τεστ που έχουν γίνει φοιτητές που επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία και τέθηκαν σε καραντίνα.

Έκτακτα μέτρα θα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς.