Την απόφαση να κλείσει το Κέντρο Υγείας Εχίνου μέχρι τις 5 Απριλίου, πήρε η 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης μετά το κρούσμα κοροναϊού που εντοπίστηκε σε εργαζόμενο του Κέντρου υγείας

Το Κέντρο απολυμάνθηκε και θα είναι κλειστό ενώ όλο το προσωπικό, συνολικά 33 άτομα, τέθηκαν σε επταήμερη καραντίνα

Το πρόβλημα είναι ότι ο Εχίνος, που βρίσκεται σε καραντίνα, για μία  εβδομάδα δεν θα έχει άμεση πρόσβαση σε δομή υγείας. Το ασθενοφόρο πάντως θα βρίσκεται για όλο αυτό το διάστημα στη Σμίνθη ώστε να εξυπηρετήσει τον Εχίνο, αν χρειαστεί. Τα συνολικά κρούσματα από το Νομό Ξάνθης που παραμένουν σε νοσηλεία στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι 7 ενώ υπάρχουν και κάποια σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Ανησυχία για το Στρατό

Κατά τα άλλα, ανησυχία προκαλείται από τα αυξημένα κρούσματα σε στρατιωτικούς που καταγράφονται σε διαφορετικό στρατόπεδο από αυτό των Τοξοτών, όπου υπηρετούσε ο άτυχος 46χρονος που έφυγε από τη ζωή. Δύο τουλάχιστον επιβεβαιωμένα κρούσματα με στελέχη που υπηρετούν, καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη όπου είχαν μεταβεί ενώ άλλα δύο επιβεβαιωμένα θετικά δείγματα φέρεται να υπάρχουν σε άλλους δύο στρατιωτικούς.

Θετική ίσως μπορεί να θεωρηθεί η εξέλιξη ότι σταδιακά, σταματά η μετακίνηση προσωπικού στον Έβρο για τη φύλαξη των συνόρων. Την ίδια στιγμή πάντως η Ένωση Στρατιωτικών εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνονται για τα στελέχη του Στρατού.

Αναλυτικά:

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), σας αποστέλλει επιστολή με την οποία εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της, με αφορμή τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον ιστότοπο «usay.gr, για τις άκρως επικίνδυνες συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να φιλοξενηθούν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Νομό Έβρου   

 Καλούμε το αρμόδιο Τμήμα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας του Νομού Έβρου, τους Βουλευτές της περιοχής  και τους Δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας στην περιοχή ευθύνης των οποίων υφίστανται οι παραπάνω χώροι, να παρέμβουν άμεσα διαφυλάττοντας τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου, πριν κληθούμε να αντιμετωπίσουμε περαιτέρω δυσάρεστες καταστάσεις με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα.