12 είναι τα επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στην Ξάνθη, όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Μύκη, υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Από αυτά, τρία προέρχονται από τον οικισμό του Εχίνουν, όπου δεν υπάρχει αύξηση, και 6 από την πόλη και τους πεδινούς οικισμούς.  Έχουν σημειωθεί 3 θάνατοι σε όλο το νόμοε νώ, όπως ανακοινώθηκε υπάρχουν 16 ύποπτα κρούσματα για τα οποία αναμένονται τα αποτελέσματα, 7 από το Δήμο Μύκης και 9 από τον υπόλοιπο νομό.

Διαγωνιστικά τεστ στο ΚΥ Εχίνου

Όπως ειπώθηκε, στο πλαίσιο του αποκλεισμού, θα μπορούν πλέον οι κάτοικοι να προσέρχονται για διαγωνιστικά τεστ στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, όπου θα υπάρχουν σε 24ωρη βάση ασθενοφόρο. Όσον αφορά την κατάσταση, μειπώθηκε ότι τα κριτήρια για την απόφαση να τεθεί καραντίνα ήταν επιδημιολογικά  και δεν έχει εξακριβωθεί η πηγή της μόλυνσης. Πάντως η κατάσταση εμφανίζεται σταθερή και δεν καταγράφονται νέα κρούσματα. Από την πλευρά του βουλευτή Χ. Ζεϊμπέκ ειπώθηκε ότι υπάρχει έλλειμα στην επίσημη ενημέρωση και στηλίτευσε συγκεκριμένες συμπεριφορές καθώς και παραλείψεις. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης, επεσήμανε ότι ο Δήμος Ξάνθης έχει ετοιμότητα για μετατροπή του Αμοιρίδειου σε μονάδα COVID-19 αν οι περιστάσεις επιδεινωθούν.

Και στο ΖΗΤΑ ΠΑΛΑΣ οι επαναπατρισθέντες φοιτητές

Ως προς τους επαναπατρισθέντες από την Τουρκία, ήδη έχουν μεταφερθεί λεωφορεία με φοιτητές αλλά και πολίτες που πέρασαν με ΙΧ. και στο Ξενοδοχείο ΖΗΤΑ ΠΑΛΑΣ. Τόσο εκεί όσο και στο ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΑ, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει λάβει δείγματα και θα αποσταλούν για εξέταση. Όσοι είναι θετικοί θα παραμείνουν και οι υπόλοιποι θα μεταβούν στα σπίτια τους για περιορισμό ενώ οι κάτοικοι Εχίνου θα παραμείνουν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Aρνητικά σχόλεια για το συνωστισμό στη Μύκη

Ιδιαίτερα σχολιάστηκε στα κοινωνικά δίκτυα ο συνωστισμός, με τον Υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά να απαντά αργότερα σε συνέντευξη Τύπου ότι οι συνθήκες ήταν έκτακτες και δεν υπήρχε άλλος χώρος καθώς και ότι όλοι  φορούσαν μάσκες. Το ζήτημα απάντησε αργότερα από την Αθήνα. ο Ν. Χαρδαλιάς λέγοντας ότι ήταν έκτακτες οι συνθήκες.

Σχολιάζοντας το ζήτημα ο Βουλευτής Ξάνθης Σ. Τσιλιγγίρης, σε ανάρτησή του ανέφερε: “Δέον να σημειωθεί ότι ενώ είχα κατ’επανάληψη προτείνει να πραγματοποίηθει η σύσκεψη σε χώρο μεγαλύτερο από αυτόν του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μύκης όπως για παράδειγμα το αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ξάνθης δεν εισακούστηκα με αποτέλεσμα να υπάρξει συνωστισμός στο χώρο της σύσκεψης , η εικόνα της οποίας είναι σίγουρα προς αποφυγήν αλλά όχι η ουσία της η οποία έδειξε για ακόμα μια φορά την ετοιμότητα της Κυβέρνησης”

Ο επικεφαλής της ελλάσονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κώστας Κατσιμίγας, ανέφερε σε ανάρτησή του: