Χωρίς νέα κρούσματα παραμένει η περιοχή του Εχίνου που έχει τεθεί σε καραντίνα, αν και παραμένει άγνωστο αν και πόσα τεστ γίνονται λόγω του γνωστού προβλήματος.

Κατά τα άλλα η καραντίνα τηρείται και οι κάτοικοι πειθαρχούν. Τα συνολικά κρούσματα στην Ξάνθη φαίνεται πως ανέρχονται πλέον σε 12 ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα κρούσματα, που προέρχεται από την περιοχή του Εχίνου, φέρεται να έχει ανανήψει από την ασθένεια. Ως προς τη διασπορά του ιού, εκτός από τα κρούσματα στον Εχίνο και την πόλη της Ξάνθης, κρούσματα έχουν εμφανιστεί σε Διομήδεια, Κουτσό, Ν. Κεσσάνη, κατά τις πληροφορίες.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, υπό την αίρεση οτι τεστ γίνονται μόνο σε πολύ βαριά συμπτωματολογία, δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία στους αρμόδιους.

Στην Ξάνθη θα βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες Κυριακή ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα επισκεφθεί τον οικισμό του Εχίνου που βρίσκεται σε καραντίνα και θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς στο Δημαρχείο της Μύκης.