Το θέμα της μειωμένης ζήτησης σε αμνοερίφια ενόψει του Πάσχα, λόγω του κορονοϊού απασχολεί τους κτηνοτρόφους Σε ανάρτησή του ο βουλευτής Ξάνθης Σ. Τσιλιγγίρης, αναφέρεται σε επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Μ. Βορίδη για το θέμα.

Αναλυτικά:

Υπό το βάρος της πρωτοφανούς παγκόσμιας κρίσης, εξαιτίας του ιού Covid-19 και οι κτηνοτρόφοι της ΠΕ Ξάνθης βρίσκονται σε δυσμενή θέση, αφού η μειωμένη ζήτηση αμνοεριφίων ενόψει των εορτών του Πάσχα προκαλεί πολύπλευρες οικονομικές απώλειες.

Για αυτό το λόγο, επικοινώνησα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη στον οποίον έθεσα τους προβληματισμούς μου και τόνισα την ανάγκη να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και ειδικότερα η κτηνοτροφία εν μέσω αυτής της κρίσης.

Ο Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνολική λύση για τους κτηνοτρόφους σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Επιπρόσθετα, σε επικοινωνία που είχα με δυο μεγαλοεμπόρους αμνοεριφίων οι οποίοι προμηθεύουν ένα μεγάλο αριθμό σούπερ μάρκετ τους παρακάλεσα να συνδράμουν στην απορρόφηση των διαθεσίμων αμνοεριφίων της τοπικής παραγωγής.

Κατόπιν επικοινώνησα με το Πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ξάνθης κ. Ψεμματά όπου τον ενημέρωσα ενδελεχώς.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τόσο τον Υπουργό κ. Βορίδη όσο και τους ιδιώτες – εμπόρους οι οποίοι υποσχέθηκαν ότι θα επισκεφτούν την περιοχή μας την Δευτέρα με πρόθεση να δοθεί λύση στο πρόβλημα