Προς τη  σωστή κατεύθυνση είναι η απόφαση που ελήφθη για να τεθεί σε  καραντίνα η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης, επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, γιατρός Αναστάσιος Καραδέδος τονίζοντας πως δεν υπήρχε καμία καθυστέρηση από τις υγειονομικές αρχές στην λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, καθώς όπως τόνισε όταν τέθηκε το θέμα από τον Ιατρικό Σύλλογο αμέσως κινητοποιήθηκε ολόκληρος ο μηχανισμός από το νοσοκομείο Ξάνθης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 Ο κ. Καραδέδος υπογραμμίζει πως υπήρξε επικοινωνία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας του κ. Χαρδαλιά με τον επικεφαλής γιατρό του συντονιστικού οργάνου του νοσοκομείου Ξάνθης ώστε να υπάρξει συνεργασία και να διευθετηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου δεν κρύβει την ανησυχία του για τον αριθμό κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης και ευχήθηκε να μη χρειαστεί να ληφθούν περεταίρω μέτρα.

 Επισήμανε επίσης ότι μετά τον επαναπατρισμό πολλών εργαζομένων που επέστρεψαν είτε με λεωφορεία, είτε με αεροπλάνα από το εξωτερικό  και διέμεναν τόσο στον Εχίνο όσο και σε άλλες περιοχές του Δήμου Μύκης, «αρκετοί συμπατριώτες μας μουσουλμάνοι επικοινώνησαν μαζί μας και ζήτησαν οι ίδιοι να ληφθούν αυξημένα μέτρα ώστε να μην υπάρχει διασπορά του ιού».

Ο κ. Καραδέδος υπογραμμίζει ακόμα ότι οι κάτοικοι στον Εχίνο και σε ολόκληρο το Δήμο Μύκης πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια καθώς προς αυτή την κατεύθυνση συντελεί το κέντρο υγείας που λειτουργεί εκεί με ένα άριστα καταρτισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που είναι πολύ καλά οργανωμένο και με το οποίο υπάρχει ταχτική επικοινωνία.

 Καλά οργανωμένο το νοσοκομείο Ξάνθης

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο νοσηλευτικό ίδρυμα  της πόλης το οποίο όπως επισήμανε είναι καθόλα έτοιμο να υποστηρίξει  και να αντιμετωπίσει τους ασθενείς που θα νοσήσουν. Ο κ. Καραδέδος υπογραμμίζει ότι και το νοσοκομείο Ξάνθης αντιμετωπίζει τα κλασσικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα δημόσια νοσοκομεία, δηλαδή τις έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και υγειονομικού υλικού, ενώ υπογραμμίζει ότι θα πρέπει σε αυτό τον κοινό αγώνα να μπει και ο ιδιωτικός τομέας στο χώρο της υγείας ώστε όπως σημειώνει με έμφαση «ως μια γροθιά το σύστημα υγείας στη χώρα μας να αντιμετωπίσει την πανδημία προσφέροντας κάθε βοήθεια και υποστήριξη στους πολίτες που το έχουν ανάγκη».

 «Το προσωπικό του νοσοκομείου της Ξάνθης», τονίζει, «δείχνει μεγάλη αποφασιστικότητα. Η ανησυχία μας είναι να μην αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός των κρουσμάτων και να μην αρρωστήσουν οι υγειονομικοί. Οι συμπολίτες μας που νοσούν ή ήρθαν σε επαφή με τον ιό δεν αποτελούν κάτι διαφορετικό από όλους εμάς. Όλοι μας πιθανόν να βρεθούμε στη θέση τους».

ΑΠΕ/ΜΠΕ