Την απόφαση να τεθεί σε καραντίνα ο οικισμός του Εχίνου έχουν λάβει οι υγειονομικές αρχές λόγω του κοροναϊού.

Η απαγόρευση μετακίνησης από και προς τον Εχίνο τέθηκε στις 18.00 θα ισχύει για 2 εβδομάδες και θα επανεξεταστεί τότε,  και έχει σαν στόχο να περιορίσει τη διασπορά του ιού μετά τη συσσώρευση περιστατικών στον ορεινό οικισμό. Για το λόγο αυτό οι δυνάμεις της αστυνομίας σχηματίζουν ένα κλοιό γύρω από το χωριό. Η μετακίνηση για τους υπόλοιπους οικισμούς του Δήμου Μύκης παραμένει ελεύθερη ενώ ειδική μέριμνα λαμβάνεται για την τροφοδοσία των κατοίκων.

Δεν αποκλείεται η καραντίνα να επεκταθεί και σε άλλους οικισμούς καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σε όλο το Δήμο Μύκης υπάρχει αυξημένος επιδημιολογικός κίνδυνος.

Όπως είναι γνωστό από τον Εχίνο προέρχεται ο 77χρονος που εξέπνευσε τα ξημερώματα της Τετάρτης και διαγνώστηκε με τον κοροναϊό μετά θάνατον και άλλοι δύο συγχωριανοί του που νοσηλεύονται ήδη. Σύμφωνα με πληροφορίες του xanthi2.gr, δύο ακόμη κρούσματα επιβεβαιώνονται σήμερα ως θετικά καθώς και ένα από τον οικισμό των Θερμών  και σε αναμονή βρίσκονται και άλλα δείγματα. Μάλιστα ο Υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς , επέστησε την προσοχή των κατοίκων συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, όπου υπάρχουν άλλα τέσσερα κρούσματα στην πόλη και ένα στη Διομήδεια.

Συνολικά στην Ξάνθη υπάρχουν έντεκα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα και ένας νεκρός. Όλοι τους ηλικιωμένοι εκτός από το κρούσμα στις Θέρμες που είναι ένας 53χρονος άνδρας.

Το πρόβλημα στον οικισμό και η απόφαση για καραντίνα ελήφθη καθώς στην περιοχή επέστρεψαν  αυτές τις μέρες αρκετοί εργαζόμενοι από διάφορα μέρη της Βόρειας Ευρώπης, όπου διακόπησαν οι εργασίες,  με αποτέλεσμα να υπάρξει διασπορά και κίνδυνος για τους γηραιότερους.