Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών άφησε τα ξημερώματα της Τετάρτης ο Καθηγητής του ΔΠΘ Γιώργος Κολλάρος. Ήταν γνωστός από την ακαδημαϊκή του παρουσία αλλά και από την πολιτική του δράση από τις γραμμές του ΚΚΕ και ως επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ξάνθης.

Ο Γιώργος Κολλάρος γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και ήρθε στην Ξάνθη το 1974 ως φοιτητής του τμήματος πολιτικών μηχανικών. Παρέμεινε στην Ξάνθη και συνέχισε την ακαδημαϊκή του καριέρα ως μέλος ΔΕΠ όπου έφτασε στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, ενώ το επιστημονικό του πεδίο ήταν οι συγκοινωνίες.

Ήταν μέλος του ΚΚΕ από το 1975 και είχε διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης του Νομού Ξάνθης, επί σειρά ετών μέλος της Διοίκησης του ΤΕΕ Θράκης και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, Γραμματέας του Συλλόγου μελών ΔΕΠ της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του 2014 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, ως επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Εδώ και μερικά χρόνια αντιμετώπισε καρδιολογικά προβλήματα και τελικά η καρδιά του, σταμάτησε να χτυπά τη νύχτα.