Διαχειρίσιμη κρίνεται η κατάσταση μέχρι στιγμής για τις υγειονομικές υποδομές της περιοχής καθώς ο κορονοϊός έχει κάνει την εμφάνισή του και έχουν εντοπιστεί τα πρώτα θετικά δείγματα αλλά η έξαρση αργεί ακόμη.

Ειδικότερα στο Νοσοκομείο Ξάνθης γίνεται προετοιμασία για την περίοδο της έξαρσης, που υπολογίζεται κοντά στο Πάσχα, με σκοπό να εξυπηρετήσει τα αυξημένα κρούσματα που θα υπάρχουν . Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού πλέον εξυπηρετούνται μόνο επείγοντα περιστατικά και χειρουργία, έχει ήδη αδειάσει μια κλινική και έχει μετατραπεί σε “Κλινική Covid19” με θαλάμους αρνητικής πίεσης, τακτική που θα επεκταθεί και σε άλλη μια πτέρυγα.

Ως προς τη ΜΕΘ, αυξάνονται οι κλίνες εντατικής θεραπείας, μετά και τη δωρεά που εξασφαλίστηκε από την εταιρία Smirdex. Κέντρα Υγείας και άλλες υγειονομικές μονάδες είναι σε επιφυλακή προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου, αν χρειαστεί.

Τέλος, όσον αφορά τα διαγωνιστικά τεστ, με βάση τις οδηγίες, αυτά γίνονται μόνο σε όσους και όσες παρουσιάζουν οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού. Στους πολίτες συστήνεται να μένουν στο σπίτι και να ειδοποιούν από εκεί τους αρμόδιους, όταν εντοπίζουν ύποπτα συμπτώματα.