Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης ο Βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης, αναφέρει:

Με αίσθημα ευθύνης, ενημερώνω τους συμπολίτες μου ότι υπήρξα κι εγώ ύποπτο κρούσμα του κορονοϊού. 

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, παρουσίασα συμπτώματα παρόμοια με αυτά που χαρακτηρίζουν τον επίμαχο ιό.

Επειδή συνυπήρξα για πολλές ώρες στην ίδια επιτροπή της Βουλής με συνάδελφο βουλευτή που ασθένησε και νοσηλεύεται, ακολούθησα επ’ ακριβώς τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, παραμένοντας απομονωμένος στο σπίτι μου. 

Στη συνέχεια υποβλήθηκα στο προβλεπόμενο τεστ τα αποτελέσματα του οποίου ήταν αρνητικά. 

Με δεδομένη λοιπόν την απουσία κάθε υποψίας, για την υγειονομική μου κατάσταση (εργαστηριακά επιβεβαιωμένο), επικοινώνησα με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Έλενα Ροφαέλα, καθώς επίσης και με τον Δ/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ.Γεώργιο Γεωργίου και τους μετέφερα την πρόθεση και την ετοιμότητά μου να συνδράμω εθελοντικά στο έργο τους (ως γιατρός) ώστε να προσφέρω κι εγώ αν και όπου κριθεί σκόπιμο και απαραίτητο.

Θέλω εδώ να επισημάνω την άριστη εικόνα που παρουσιάζει το Νοσοκομείο μας σε ότι αφορά την τήρηση των προληπτικών μέτρων, αλλά και των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά όλους τους Ξανθιώτες που ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ και ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτείας, προστατεύοντας έτσι την προσωπική και οικογενειακή τους υγεία.

Σε ότι αφορά τους λίγους εκείνους οι οποίοι προφανώς δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχουνκαι επιμένουν να κυκλοφορούν έξω για ασήμαντες αιτίες, τους παρακαλώ θερμά να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ευθυγραμμιστούν με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος εκφράζω την αισιοδοξία πως θα πάνε όλα καλά και σύντομα να επανέλθουμε στην κανονικότητα, με τις όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί με ένα και μόνο τρόπο: 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!

 

Σπύρος Τσιλιγγίρης

Ιατρός – Χειρουργός

Βουλευτής Ν. Ξάνθης