Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΠΕ Ξάνθης, αναφέρει:

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας του Κορωνοϊού, προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα, που αφενός διασφαλίζουν τη σωστή και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πολιτών, την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και τη μη εξάπλωση της νόσου.

Λειτουργούμε με σύνεση και αποφασιστικότητα.

Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία τα ζητήματα.

Όχι πανικός, όχι όμως και εφησυχασμός».

 

Τα μέτρα που προτείνουμε να αφορούν:

Α. Μέτρα λειτουργίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης:

1.Αναστολή των δια ζώσης συνεδριάσεων όλων των Οργάνων της Περιφέρειας, οι οποίες να συνεδριάζουν μόνο για επείγοντα ζητήματα δια περιφοράς ή με τηλεδιάσκεψη.

  1. Απολύμανση στους χώρους των υπηρεσιών που δέχονται κοινό.
  2. Εφαρμογή της υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών για τα οποία απαιτείται η κατάθεσή τους από τους πολίτες, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου να μη χρειάζεται η φυσική προσέλευση στις Υπηρεσίες μας.
  3. Σε ό,τι αφορά στις Υπηρεσίες που έχουν προσέλευση και εξυπηρέτηση κοινού, να καθιερωθεί ωράριο εξυπηρέτησης και διεκπεραίωσης στις υποθέσεις που αποτελούν έκτακτη ή επείγουσα ανάγκη. Καθώς και ωράριο λειτουργίας σε συγκεκριμένες ημέρες την εβδομάδα.
  4. Να συνεχιστεί η αναστολή της διενέργειας όλων των εξεταστικών διαδικασιών, όπως της θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, της εξέτασης των επαγγελματικών αδειών και τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών ελκυστήρων.
  5. Να καθιερωθεί η τήρηση βιβλίων επισκεπτών που επισκέπτονται όλα τα κτίρια της Π.Α.Μ.Θ., για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Β. Μέτρα για την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών:

1.Ενημέρωση των συμπολιτών μας με κάθε μέσο, όπως εξειδικευμένα φυλλάδια και αναρτήσεις πληροφοριών και οδηγιών σε όλα τα κτίρια της Περιφέρειας, αλλά και με εξειδικευμένα μηνύματα μέσω των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και της ιστοσελίδας της Π.Α.Μ.Θ.

2.Λειτουργία τηλεφωνικών γραμμών, για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο και τις διαδικασίες εξυπηρέτησης, προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις.

Γ. Απαραίτητα μέτρα για την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων της Π.Α.Μ.Θ.:

1.Να δοθεί βάρος στην προάσπιση της υγείας όλων των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Ν’ αποσυρθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες από τις Υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού.

2.Άμεση προμήθεια μέσων ατομικής υγιεινής (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, κτλ), τα οποία να χορηγούνται επιβεβλημένα σε όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες που επισκέπτονται τις Υπηρεσίες.

3.Να ελέγχονται όλες οι είσοδοι – έξοδοι των κτηρίων των Υπηρεσιών και να προβλεφθεί η ενημέρωση του κοινού.

  1. Άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και την χορήγηση των απαραίτητων ΜΑΠ από την υπηρεσία.
  2. Τηρούμε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, ενημερωνόμαστε σωστά από τους ειδικούς, περιορίζουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και ειδικά τις μετακινήσεις των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμοδίων και των ιατρών.

Ας συνεργαστούμε όλοι μαζί, ώστε να ξεπεράσουμε κι αυτή τη δύσκολη στιγμή. 

Παρακαλούμε τη Διοίκηση, Περιφερειάρχη, Αντιπερειφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης, να μεριμνήσουν για όλα τα παραπάνω που αποτελούν συμβατική υποχρέωση όλων μας.

Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και είμαστε έτοιμοι να τις στηρίξουμε, ακόμη και αν χρειαστεί να κλείσουν οι υπηρεσίες που δέχονται κοινό, είναι μηδαμινό μπροστά στην δημόσια υγειά.