Ο Δήμος Ξάνθης σε εφαρμογή  των αποφάσεων του Υπουργείου Υγείας, των κατευθύνσεων του Ε.Ο.Δ.Υ. και της ανακοίνωσης  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Αναστέλλει από την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης τη λειτουργία:

Α) Των Δημοτικών κλειστών και ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων για τους ελεύθερα ασκούμενους δημότες (κοινό) και τις υποδομές-ακαδημίες όλων των αθλημάτων.  

Β) Των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού του Δήμου “Αυτοάμυνα για ενήλικες΄΄ & Μυϊκή ενδυνάμωση’’ που αναπτύσσονται στους κλειστούς και ανοιχτούς δημοτικούς αθλητικούς χώρους.

Εξαιρούνται οι προγραμματισμένες προπονήσεις αγωνιστικών και μόνο τμημάτων (εθνικών, περιφερειακών, τοπικών πρωταθλημάτων) ατομικών – ομαδικών αθλημάτων, εφόσον στον αγωνιστικό χώρο διεξαγωγής του αθλήματος βρίσκονται συνολικά έως 60 άτομα, με ευθύνη των φορέων. Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται (κεκλεισμένων των θυρών) με αυστηρή τήρηση του προγράμματος και των κανόνων υγιεινής.

Τα παραπάνω κρίνονται επιβεβλημένα για λόγους αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του ιού. Παρακαλούμε για την κατανόηση και συνεργασία όλων, ως συμβολή στην περαιτέρω ενίσχυση της πρόληψης της εξάπλωσης των κρουσμάτων, αλλά και της θωράκισης της κοινωνίας μας.