Μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό, την 1η Απριλίου 2020 ημέρα Τετάρτη ορίστηκε η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης  μετά από αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που θέτουν ως θέμα συζήτησης, την ενημέρωση για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΞ. 

Παράλληλα, αναμένεται στην επόμενη τακτική συνεδρίαση, η απάντηση της δημοτικής αρχής για το θέμα του κολυμβητηρίου, που έχει ζητήσει η παράταξη Μελισσόπουλου.

Αναλυτικά η ερώτηση που είχε θέσει η παράταξη Ξανθη για όλους:

Κύριε Δήμαρχε

 Όπως είναι γνωστό διανύουμε το 6ο έτος της μη λειτουργίας του κολυμβητηρίου Ξάνθης.  

Το μεγάλο αυτό χρονικό διάστημα όλοι οι πολίτες, ειδικότερα όμως η νέα γενιά της πόλης μας στερούνται ενός αναγκαίου και απαραίτητου κοινωνικού αγαθού, ενώ ταυτόχρονα πολλές οικογένειες που τα παιδιά τους ασχολούνται με το άθλημα της κολύμβησης,  υπόκεινται σε μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία αφού μετακινούνται καθημερινά σε κολυμβητήρια γειτονικών πόλεων.   

Τα ερωτήματα που σας υποβάλουμε σήμερα αφορούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα  λειτουργίας των δύο αυτών κολυμβητηρίων, τα οποία  εξαγγείλατε ότι θα λειτουργήσουν εντός του τρέχοντος έτους (2020).

  1. Σε ποια φάση υλοποίησης ανακατασκευής του έργου βρίσκεται σήμερα το ήδη υπάρχον κολυμβητήριο, ποιο είναι ακριβώς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης όλου του έργου, πότε θα ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες ανακατασκευής του, τι θα περιλαμβάνουν αυτές όταν ολοκληρωθούν και ποια ακριβώς ημερομηνία θα παραδοθεί τελικά το υπάρχον κολυμβητήριο στο κοινό της Ξάνθης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί. 
  2. Σχετικά με το 2ο ανοιχτού τύπου κολυμβητήριο το οποίο  εξαγγείλατε ότι θα ήταν έτοιμο σε 6 μήνες μετά την ανάληψη της θητείας σας και το οποίο ακόμα δεν έχει ξεκινήσει, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε  το λόγο για τον οποίο επιλέχθηκε η κατασκευή του, πού ακριβώς θα κατασκευαστεί, γιατί ενώ μας αναγγείλατε ότι θα κατασκευαστεί σε χώρο του γηπέδου του Δ.Α.Κ ΞΑΝΘΗΣ (ΑΣΠΙΔΑ) στη συνέχεια μας είπατε ότι θα κατασκευαστεί δίπλα στο υπάρχον κολυμβητήριο και αν τέλος είναι αληθείς οι συζητήσεις που ακούμε τελευταία οι οποίες μεταθέτουν εκ νέου και το χρόνο και το χώρο κατασκευής του.  Αναλύστε μας την πορεία του έργου, τα χρονοδιαγράμματά του, διευκρινίστε μας τον ακριβή χρόνο ολοκλήρωσης του έργου – πότε ακριβώς θα είναι έτοιμο – και τέλος ενημερώστε μας για τους λόγους των συνεχών αλλαγών του χώρου και πού εν τέλει σκοπεύετε να το κατασκευάσετε.