Δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου παραμένει από τις 2 τα ξημερώματα το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο “Blue Star Μύκονος”, μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κοροναϊό. Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει χθες βράδυ στις 21:30 προκειμένου να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνος – Αγ. Ευστράτιος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Καρλόβασι -Φούρνοι – ‘Αγ. Κήρυκος -Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς. Στις 21.35 ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε ασθενοφόρο για να παραλάβει μέλος του πληρώματος που εμφάνιζε πυρετό. Τελικά το πλοίο αναχώρησε στις 10:30, ενώ ο ασθενής ναυτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του δένοντας στη Λήμνο περίπου στις 2 τα ξημερώματα και προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών. Ο καπετάνιος και ο νομίατρος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζήτησε -όταν το πλοίο φτάσει Λήμνο- να μην αποβιβαστεί και επιβιβαστεί κανείς, καθώς ο ναυτικός θεωρείται ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν αποβιβαστεί ήδη κάποιοι επιβάτες.  Μέσα στο “Blue Star Μύκονος” αυτή τη στιγμή βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πλήρωμα, ενώ έχει σταλεί δείγμα από τον ναυτικό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να εξακριβωθεί εάν όντως ο ναυτικός είναι ένα ακόμη περιστατικό ασθενή με κοροναϊό. Τα αποτελέσματα αναμένονται το μεσημέρι.

Παράλληλα, από το ίδιο πλοίο, μια 29χρονη επιβάτης έπεσε και χτύπησε στο αριστερό χέρι, όταν έδεσε στο λιμάνι της Καβάλας. Με δική της πρωτοβουλία αρνήθηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο Καβάλας αλλά δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο πλοίο και θα δει ιδιώτη γιατρό, μετά την άφιξη στον προορισμό της.