Ημέρα της Γυναίκας

Ημέρα μνήμης αλλά και προβληματισμού για την γυναικεία υπόσταση στην αρχή του 2020 η παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου.

Παρά την εξέλιξη του ανθρώπου μέσα στο πέρασμα των αιώνων η θέση της γυναίκας στην κοινωνία συνεχίζει να παραμένει θέμα προβληματισμού και το όραμα  της οικοδόμησης μιας κοινωνίας σεβασμού, ισότητας, δικαιοσύνης.

Στην δικιά μας ορθόδοξη παράδοση η ύψιστη έκφραση της τιμής της γυναικείας υπόστασης αποδίδεται στην Παναγία Μητέρα όλων μας αλλά και στα πρόσωπα τόσων αγίων γυναικών.

Στην απαρχή του 2020 και  μεσούσης της κρίσης οικονομικής, ηθικής, αξιών ας μην είναι η γυναίκα ο  αδύναμος κρίκος και το εύκολο θύμα. Η γυναίκα σήμερα πρέπει να βοηθηθεί, να ενισχυθεί στην εκπαίδευση της,  να προστατευθεί στον χώρο εργασίας της, να στηριχθεί στην εκπλήρωση του μητρικού της ρόλου. Να αναβαθμισθεί η γυναίκα σαν πρόσωπο και να σταματήσει η εκμετάλλευση της αλλά και να προστατευθούν οι άπορες, οι χήρες, οι άνεργες, οι άστεγες, οι κοινωνικά αποκλεισμένες, οι κακοποιημένες γυναίκες.

Είναι πλέον καιρός να αναδειχθεί και  να αξιοποιηθεί το σημαντικό δυναμικό της ανθρωπότητας, η γυναίκα προς όφελος της κοινωνίας.

Άνδρας και Γυναίκα Ισότιμοι Πλάι Πλάι για  το καλό της Ανθρωπότητας.

Ανδρέου Γεωργία Μιχαηλίδη