Το νέο παραμύθι  του δημοσιογράφου, Βασίλη Κάργα,  με τίτλο «Ο κρυμμένος θησαυρός», κυκλοφόρησε  από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική» με υπέροχη εικονογράφηση από την Μαρία Μανουρά.

Πρόκειται για ένα  τρυφερό παραμύθι που μιλάει για την έλλειψη επικοινωνίας στις μεγαλουπόλεις, για τη δύναμη της διαφορετικότητας,  για τον σχολικό εκφοβισμό και για το ουράνιο τόξο που κρύβουν μέσα τους τα παιδιά, την ελπίδα για ένα κόσμο γεμάτο χρώματα.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών. 

Το βιβλίο: 

Μια φορά κι έναν βροχερό καιρό,  σε μια πόλη που είχε χάσει τα χρώματα της   και οι άνθρωποί της περπατούσαν βιαστικοί και σκυθρωποί,  δεν γιόρταζαν ποτέ και δεν έλεγαν παραμύθια στα παιδιά τους,  ζούσε ένα μικρό κοριτσάκι, η Ουρανούλα, που αγαπούσε πολύ το ουράνιο τόξο.

Στο σχολείο οι συμμαθητές της την έλεγαν κοροϊδευτικά «Ουρανούλα  Τοξούλα» και κανείς δεν έπαιζε μαζί της. Ώσπου μια μέρα, μετά από μια δυνατή βροχή,  το ουράνιο τόξο θα εμφανιστεί μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων…

Ο συγγραφέας: 

Ο Βασίλης Κάργας γεννήθηκε στο Αργυρό Ευβοίας και από το 1980 ζει στην Αλεξανδρούπολη. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης. Εργάσθηκε για πολλά χρόνια στο Γραφείο Τύπου της Νομαρχίας Έβρου και συνδιοργάνωσε 16 Πανελλήνια Δημοσιογραφικά Συνέδρια στη Σαμοθράκη. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά της Θράκης, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Διηύθυνε το λογοτεχνικό περιοδικό Εξώπολις. Συνδιευθύνει την ιστοσελίδα artpress-παραμεθόριες ματιές στον πολιτισμό (http://artpress.sundaybloody.com).

Έχει βραβευθεί από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης με το βραβείο «Μαρκίδες Πούλιου» για την πολύπλευρη προσφορά του στη δημοσιογραφία της περιφέρειας.

Από τον εκδοτικό οίκο ΛΙΒΑΝΗ κυκλοφορεί το έμμετρο παραμύθι του Η Παράξενη παρέα του Ορφέα, το οποίο έγινε παιδική όπερα από το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης.

Είναι παντρεμένος και στον ελεύθερο χρόνο του σκαρώνει παραμύθια με την εξάχρονη κόρη του, την Ευαγγελίνα.

Η εικονογράφος: 

Η Μαρία Μανουρά είναι εικαστικός που ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και κατόπιν εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στον τομέα Ζωγραφικής.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έκανε την πρώτη ατομική της έκθεση το 2018 στην gallery Αστρολάβος.

Από το 2015 ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικού βιβλίου.

 

INFO:

Εκδοτικός Οίκος

Facebook